Ingezonden persbericht


D-Link introduceert nieuw draadloos access point

108 Mbps met groter bereik en uitgebreide beheermogelijkheden

Rotterdam, 17 maart 2004 - D-Link, leverancier van netwerkoplossingen, introduceert op CeBIT 2004 het eerste product van zijn nieuwe SuperG 108 Mbps-productreeks voor draadloze netwerken. Het DWL-2100AP draadloze access point is gebaseerd op een verbetering van de 802.11g-standaard die transfersnelheden tot 108 Mbps ondersteunt. Door de Extended Range-functionaliteit (XR) biedt deze oplossing verbeterde ontvangstgevoeligheid. De DWL-2100AP is een zeer veelzijdig product dat ingezet kan worden als access point, point-to-point bridge, point-to-multipoint bridge, versterker of client station. Daarnaast biedt de oplossing ondersteuning voor SNMP-beheer, waardoor het een ideale oplossing is voor bedrijven die flexibiliteit vereisen.

"Door de 802.11g standaard te ontwikkelen en te verbeteren, hebben we de transfersnelheid voor draadloze netwerken aanzienlijk verhoogd. De DWL-2100AP verbetert het niveau van draadloze access point enorm, maar biedt ook nog andere voordelen. Door de veelzijdige inzetbaarheid is de DWL-2100AP zeer geschikt voor bedrijven die een WLAN op kantoor of zelf een hotspot willen opzetten", zegt Marcel Visser, General Manager Benelux van D-Link.

De bandbreedte die de DWL-2100AP biedt, is voldoende voor de meest gangbare bedrijfsapplicaties, inclusief streaming video en audio. Extended Range heeft de ontvangstgevoeligheid in vergelijking met eerdere draadloze producten met 20 decibel verbeterd. Dit verdubbelt het bereik en vermindert het aantal access points dat nodig is om een complete dekking en een stabielere netwerkomgeving te realiseren.

Visser vervolgt: "De DWL-2100AP biedt de veelzijdigheid en prestaties die voldoen aan de huidige eisen van netwerkbeheerders. Samen met SMNP-software, zoals onze D-View 5.1, biedt deze oplossing een krachtige draadloze netwerkoplossing. De beveiliging is gegarandeerd via WPA-encryptie en ondersteuning voor 802.11x RADIUS."

De Extended Range-functionaliteit is in het tweede kwartaal van 2004 beschikbaar via een driver/firmware-upgrade. De DWL-2100AP is per direct beschikbaar.

Over D-Link
Sinds de oprichting van D-Link in 1986 heeft het bedrijf zich gericht op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige netwerkoplossingen die zij tegen een concurrerende prijs op de markt brengt. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. D-Link is in Europa actief in 17 landen en beschikt wereldwijd over 47 vestigingen. D-Link ontwikkelt en produceert een brede reeks van producten voor LAN's, WAN's en mobiele netwerken. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink-benelux.com



Ingezonden persbericht