Ingezonden persbericht


CREATIVE ZEN PORTABLE MEDIA CENTER MAAKT EUROPEES DEBUUT

OP CeBIT

Europese pers, dealers en consumenten
vangen eerste glimp op van nieuw multiformaatplatform voor persoonlijk entertainment

Amsterdam, 17 maart 2004 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor de personal computer en het internet, heeft voor het Europese debuut van het Creative Zen Portable Media Center de CeBIT-beurs uitverkoren, die dit jaar van 18 tot 24 maart in Hannover plaatsvindt. Deze bekroonde doorbraak in het digitale entertainment werd in januari op CES voorgesteld door de Voorzitter en Chief Software Architect van Microsoft Corp., Bill Gates. Het Creative Zen Portable Media Center bouwt voort op de basis die Creative legde met zijn digitale audiospelers en zal in het kwartaal voor Kerstmis in de winkelrekken liggen.

Het Creative Zen Portable Media Center werd dit jaar uitgeroepen tot 'Best of CES' in de categorie Home Audio. De prototypes die op CeBIT te zien zijn, kunnen tot 80 uur videobeelden, 5.000 muzieknummers en 50.000 digitale foto's bewaren, en foto's en videobeelden weergeven op hun grote LCD-displays. Productiemodellen hebben het potentieel om het dubbele van deze capaciteiten te bieden."

"Het Creative Zen Portable Media Center luidt een nieuw tijdperk voor persoonlijk digitaal entertainment in", verklaart Jean-Marc Dupuis, Europees Vice President for Sales and Marketing bij Creative. "Het is onvoorstelbaar compact - kleiner dan een prentkaart - en wordt aangedreven door de Windows Mobile Software for Portable Media Centers. Er kunnen honderden uren aan videobeelden en duizenden muzieknummers en foto's op worden bewaard. Het grote LCD-display, de eenvoudige bediening, de USB 2.0-verbinding en de Smart Sync-technologie zorgen voor een snel en eenvoudig beheer van inhoud en voor optimaal gebruiksgemak."

"Met dit apparaat helpt Creative Microsoft om persoonlijk digitaal entertainment volledig te veranderen dankzij een naadloze interactie tussen pc en apparaat die zorgt voor plezier en gebruiksgemak", zegt Todd Warren, Corporate Vice President van de Embedded Devices Group bij Microsoft . "Het Creative Zen Portable Media Center ondersteunt de grote draagbaarheid van alle Windows XP digitale video's, privé-filmpjes, opgenomen televisieprogramma's, foto's, muziek en zelfs albumkunst."

Creative zal de preproductiemodellen van het Creative Zen Portable Media Center voorstellen op CeBIT in Hal 23, Stand C16. Er zullen aparte zones zijn voor de pers, voor Creative's partners in het distributiekanaal en voor het brede publiek. Microsoft (Hal 1, Stand 7 K6) en Intel zullen het systeem ook demonstreren op hun stands.

----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde product en het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel: +32 (0)3/287.87.72
markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081 / België +32 (0)3 2878777