17 maart 2004, Londen - TQ3 Travel Solutions (TUI Business Travel Deutschland GmbH) maakte vandaag bekend dat zij een overeenkomst gaat sluiten met Navigant International, de op één na grootste onderneming op het gebied van travelmanagement in Noord-Amerika. Navigant verwerft een belang van 50% in TQ3 en wordt daarmee een even belangrijke aandeelhouder van TQ3 als TUI Business Travel Deutschland GmbH. Navigant wordt de nieuwe partner van TQ3 in de Verenigde Staten en Canada.

Deze overeenkomst is een grote stap in de ontwikkeling van beide organisaties. Wereldwijd zal de onderneming blijven opereren onder de gevestigde merknaam TQ3 Travel Solutions. In de VS en Canada heeft de onderneming dezelfde corporate identity en opereert daar onder de merknaam TQ3Navigant.

De nieuwe onderneming die dankzij deze strategische stap ontstaat, beschikt over een zeer uitgebreid mondiaal netwerk en bedient De nieuwe onderneming genereert in totaal meer dan $11 miljard aan inkomsten.

Zowel Navigant als TQ3 vergroten hiermee hun mondiale bereik waardoor beide partijen nog beter in staat zijn de belangen van klanten in alle markten op effectieve wijze te dienen. De nieuwe onderneming heeft zich ten doel gesteld innovatief travelmanagement van kwalitatief hoog niveau te leveren met continu oog voor de beste prijs-kwaliteitverhouding voor alle diensten.

"De nieuwe onderneming onderstreept TQ3´s strategie van expansie en globalisering; onze internationale aanwezigheid is nog verder versterkt", aldus Marc Hildebrand, President en CEO van TQ3 Travel Solutions. "Het fundament van TQ3 is gebouwd op een grondige kennis en ervaring in de markt, de hoogwaardige dienstverlening en ongeëvenaarde innovatie. Navigant is de op één na grootste speler op de Noord-Amerikaanse markt. "

Edward Adams, Chairman en CEO van Navigant International, licht toe, "Er is sprake van een aanzienlijke groeipotentie in de wereldwijde markt voor travelmanagement. TQ3 Travel Solutions en Navigant kunnen deze mogelijkheden aanboren door middel van een gezamenlijke geïntegreerde aanpak. Wij zijn vooraanstaande ondernemingen op onze traditionele thuismarkten en dragen hiermee bij aan een sterke basis van bestaande kennis, activiteiten, klanten en middelen. We zijn verheugd samen met TUI Business Travel aandeelhouder te zijn van TQ3 Travel Solutions, omdat zij onze visie op service en dienstverlening aan klanten en zeker de toepassing van relevante technologische oplossingen volledig delen."


-einde-

Noten voor de redacteuren

Over TQ3 Travel Solutions
TQ3 Travel Solutions is een vooraanstaand leverancier van kwalitatief goede innovatieve reismanagementoplossingen, aan ondernemingen over de hele wereld. Met een totaalbedrag van ruim $11 miljard aan inkomsten, beheert TQ3 1200 locaties in ruim 80 landen. Meer informatie over TQ3 vindt u op onze website www.tq3.com.

Over Navigant International
Het in Denver gevestigde Navigant International Inc. is de op een na grootste zakelijke dienstverlener in het reismanagement in Noord-Amerika, met ruim 13.000 klanten in het bedrijfsleven, bij de overheid, in het leger, in de vrijetijdssector, en voor groeps- en incentivereizen. De "bricks-and-clicks" complete reisoplossingen van de onderneming omvatten onder meer analyses van de reispatronen van bedrijven en rapportagetools die draaien onder ReportFLYR; reisbeleidontwikkeling; advisering over mogelijkheden tot kostenbesparing; vliegticket-, hotel- en huurautoreserveringen, de organisatie van bijeenkomsten en congressen en reisproducten voor de vrijetijdsmarkt. Met een jaarlijkse bruto-omzet in vliegtickets van ruim $ 4 miljard, heeft de onderneming momenteel ruim 4.200 medewerkers, en is zij actief op meer dan 1.300 locaties in verscheidene landen op vijf continenten. De aandelen van Navigant worden verhandeld aan de Nasdaq National Market, onder het tickersymbool "FLYR".

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Annet Kroese, manager Marketing
TQ3 Travel Solutions B.V.
Ringwade 1
Nieuwegein
Tel. + 31 30 281 18 14
Mob: + 31 6 201 381 81
Annet.kroese@tq3.nl

Benjo van Laarhoven
Directeur
Ringwade 1
Nieuwegein
Tel. + 31 30 281 18 17 07
Mob: + 31 6 52 48 11 94
Benjo.van.laarhoven@tq3.nl