Gemeente Hilvarenbeek


Uit de B&W-besluitenlijst van 16 maart 2004 (17-03-2004)

Ontwerp-welstandsnota
De inwerkingtreding van de nieuwe woningwet - per 1 januari 2003 - brengt voor gemeenten onder meer de verplichting mee om voor 1 juli 2004 een welstandsnota en welstandscriteria vast te stellen. Het college heeft - met inachtneming van een aantal voorgestelde aanpassingen - de ontwerp-welstandsnota gemeente Hilvarenbeek vastgesteld. De nota ligt vanaf 19 maart gedurende 4 weken ter inzage.

In die periode wordt ook een voorlichtings-/inspraakavond gehouden. Dat gebeurt op maandag 29 maart, om 20.30 uur in het gemeentehuis. Tijdens deze avond worden de inhoud en doelstelling van de Welstandsnota kort weergegeven en krijgen inwoners de gelegenheid om mondeling te reageren en van gedachten te wisselen over de nota.

Inkoop energie
Het college heeft besloten om samen met de gemeenten Tilburg, Goirle, Dongen en Oisterwijk en een aantal derden, electriciteit en aardgas in te kopen.

Aanlegvergunning geluidswal
Begin februari is de procedure gestart, die nodig is om aanlegvergunning te kunnen verlenen voor een geluidswal aan de Ambrosiusweg 3. Vanwege geluidsoverlast van de provinciale weg (N269) wil de bewoner van dit perceel een geluidswal aanleggen. Omdat het betreffende perceel de bestemming agrarisch gebied heeft, is daarvoor vergunning nodig. Het college heeft de vergunning verleend.

Voorstel aan de raad

Ontwerp-bestemmingsplan Julianastraat 2001
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het ontwerp-bestemmingsplan Julianastraat 2001 vast te stellen. Dit bestemmingsplan is opgesteld om de reconstructie van de provinciale weg door de kom van Diessen mogelijk te maken. Om dit weggedeelte te verbeteren, worden onder meer de kruispunten, fiets- en voetpaden en oversteekplaatsen aangepakt. Eind vorig jaar werd het ontwerp-bestemmingsplan ter visie gelegd; 59 individueel belanghebbenden dienden een reactie in. Hen is gelegenheid geboden hun zienswijzen mondeling toe te lichten. Voorgesteld wordt om drie - te laat ingediende - zienswijzen niet ontvankelijk te verklaren. Voor de overige zienswijzen wordt voorgesteld deze ontvankelijk en ongegrond te verklaren; met uitzondering van de reactie van Architectenbureau De Rooij. Deze zienswijze - die betrekking heeft op de bestemmingsplangrens - wordt gedeeltelijk gegrond verklaard.

Uit eerdere collegevergaderingen

Onderhoudssubsidie gemeentelijk monument
De onderhoudssubsidie voor werkzaamheden aan het pand Julianastraat 23 wordt voorlopig vastgesteld op 614,86. De hoogte van de definitieve subsidie wordt vastgesteld nadat de werkzaamheden aan dit gemeentelijk monument zijn uitgevoerd en declaraties zijn overlegd.