Ingezonden persbericht


ProClarity International benoemt John Smits tot Director Finance & Administration

's-Hertogenbosch, 17 maart 2004 - ProClarity, leverancier van analytische softwareoplossingen voor beslissingsondersteuning, heeft John Smits benoemd tot Director Finance & Administration. In deze nieuwe functie is Smits verantwoordelijk voor Finance, Administration, Legal en ICT binnen ProClarity International. Zijn werkgebied beslaat alle landen met uitzondering van Noord-Amerika.

Smits heeft meer dan 20 jaar managementervaring in uiteenlopende functies in finance en operations. Hij deed deze ervaring vooral op bij internationaal opererende ondernemingen. Voordat Smits in dienst trad bij ProClarity, was hij als Regional Finance Director werkzaam bij het Amerikaanse beursgenoteerde Fisher Scientific Int., Inc., een wereldwijde distributeur van laboratoriumproducten. Hier was hij verantwoordelijk voor Finance, ICT en HR van operaties in meerdere Europese landen.

Smits zegt over zijn benoeming: "Business Intelligence is een immense groeimarkt waarbinnen ProClarity zeer ambitieus is en inmiddels een zeer sterke positie inneemt. Om ons groeitempo te versnellen, zullen vaak snel goed gefundeerde beslissingen genomen moeten worden. Daarbinnen is een grote rol weggelegd voor de inzet van de eigen Business Intelligence-oplossingen. Door deze in te zetten, kunnen we goed gefundeerde beslissingen nemen, maar ook meten of we succesvol zijn in de executie van onze strategie."

###

Over ProClarity Corporation
ProClarity levert analytische softwareoplossingen die de snelheid vergroten waarmee bedrijven gefundeerde beslissingen nemen en op basis daarvan de bedrijfsprestaties verbeteren. ProClarity levert vanaf 1995 innovatieve analyseoplossingen aan Global 3000-bedrijven. ProClarity verzekert ze van een maximale ROI op technologie-investeringen en van oplossingen op maat voor bedrijfs- en beslissingsprocessen. Het hoofdkantoor van ProClarity staat in Boise, Idaho (VS), en het bedrijf heeft regionale verkoop- en servicekantoren in Europa en Azië. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. ProClarity ondersteunt momenteel ruim 1.600 klanten wereldwijd. De analyseoplossingen van ProClarity helpen bedrijven als ABN AMRO, AT&T, GE Capital, Reuters, Reckitt Benckiser, Kerry Foods, Siemens, Scottish & NewCastle Retail en Telewest bij het meten, voorspellen en optimaliseren van hun bedrijfsprestaties door het faciliteren van betere samenwerking en accurater beslissingen.