Gemeente Zwolle

Uitgangspunten Hessenpoort 2 vastgesteld

Een regionaal bedrijventerrein met een bruto oppervlakte van 170 ha, met een kwaliteitsniveau dat vergelijkbaar is met dat van bedrijventerrein Hessenpoort 1. Dat zijn de uitgangspunten van het concept stedenbouwkundig programma van eisen Hessenpoort 2, dat op 16 maart 2004 door het college van B&W is vastgesteld.

Bedrijventerrein Hessenpoort 2 gaat voorzien in de behoefte aan grootschalige bedrijventerreinen. Hiervoor komt 140 ha beschikbaar. De resterende 30 ha wordt geschikt gemaakt voor spoor en spoorgebonden activiteiten.

Bedrijventerrein Hessenpoort 1 loopt de komende jaren vol. Het is daarom noodzakelijk de voorbereidingen te starten voor de ontwikkeling van Hessenpoort 2. De hiervoor benodigde bestemmingsplanprocedure kan in 2006 zijn afgerond. Dat is ook het moment waarop naar verwachting op Hessenpoort
1 geen grote kavels meer beschikbaar zijn. Het daadwerkelijke bouwrijp maken van Hessenpoort 2 start overigens pas zodra een bedrijf door zijn omvang redelijkerwijs niet meer op Hessenpoort 1 kan worden ondergebracht.

Inspraak
Het concept programma van eisen wordt ter inspraak voorgelegd aan belanghebbenden. Ook de gemeenteraad wordt geconsulteerd. Op grond van de reacties wordt het definitieve stedenbouwkundig programma van eisen voor Hessenpoort 2 opgesteld. Dit zal naar verwachting in mei 2004 gereed zijn.


---