Gemeente Zwolle

Sleutelwerkplaats open in Floresstraat

In het kader van de stimuleringsimpuls Onze Buurt Aan Zet en de extra bonus Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaat een sleutelwerkplaats in de Floresstraat open. De financiering vindt mede plaats door de Zwolse woningbouwcorporaties (Delta Wonen, Openbaar Belang en SWZ). Zij betalen ¤ 57.722, 53 aan het project, dat door het rijk wordt verdubbeld in het kader van MVO. Binnenkort wordt deze samenwerking tussen woningbouwcorporaties en gemeente ondertekend.

Een sleutelwerkplaats is een plaats waar mensen uit de wijk kunnen sleutelen aan hun auto´s en motoren. Er is behoefte aan een werkplaats zoals deze, omdat er veel mensen zijn, die graag aan auto´s en hun motoren werken. Het is belangrijk dat dit niet op straat gebeurt, maar in een werkplaats. Zo is er geen overlast voor de buurt en kunnen schadelijke stoffen voor het milieu beter worden verzameld.

De sleutelwerkplaats in Holtenbroek sluit de deuren vanwege de herstructurering, de werkplaats wordt gesloopt. De inventaris van deze werkplaats wordt overgebracht naar de Floresstraat. Ook de twee beheerders van de sleutelwerkplaats in Holtenbroek zetten hun werk voort in de Floresstraat.


---