persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 17-03-2004

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch-
Dinsdag is in zijn woning in Breda een 40-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht het uiten van bedreigingen met de dood tegen zijn ex-vrouw uit s-Hertogenbosch. De man is voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

BROMFIETSER ZWAAR GEWOND

s-Hertogenbosch-
Dinsdagmiddag is op de Hervensebaan een 17-jarige bromfietser uit Vught ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 44-jarige automobiliste uit s-Hertogenbosch reed op de Hervensebaan komende uit de richting van de Bruistensingel. Toen de automobiliste rechtsaf wilde slaan, zag zij de bromfietser op het naastgelegen fietspad over het hoofd. Het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

HARDDRUGS

s-Hertogenbosch- Dinsdagavond is op de s-Gravesandestraat een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man op het Van Coehoornplein iets aannemen van een onbekende man. Bij controle van de 22-jarige man bleek hij zes bolletjes (vermoedelijk) cocaïne bij zich te hebben. De man is voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

POGING OVERVAL

s-Hertogenbosch-
Dinsdagavond rond 19.15u heeft een onbekende man getracht een bedrijf aan de Rompertpassage te overvallen. De man liep het pand binnen en eiste geld. Hij dreigde een mes te pakken indien er niet aan zijn eis werd voldaan. Een medewerker wist de verdachte het pand uit te werken. De dader ging er vervolgens per fiets vandoor in de richting van de Hambaken.

SCHIETEN MET LUCHTBUKS

s-Hertogenbosch-
Dinsdagavond is in zijn woning aan de Jacob van Wassenaerstraat een 26-jarige man aangehouden. De politie kreeg de melding dat de man met een luchtbuks op een woning zou schieten. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De Bosschenaar deed afstand van de luchtbuks en enkele kogels. De man is met een proces-verbaal later deze avond heengezonden.

MAN WEIGERT NAAM OP TE GEVEN

s-Hertogenbosch-
Dinsdagmiddag is op het Nachtegaalslaantje een 33-jarige Bosschenaar aangehouden. Agenten zagen dat de automobilist niet handsfree aan het bellen was en hielden hem staande om een proces-verbaal uit te schrijven. Meerdere malen weigerde de man zijn naam op te geven. Hierop is hij aangehouden. Na verhoor op het politiebureau kon de Bosschenaar alsnog met een proces-verbaal huiswaarts keren.

VERKEERSCONTROLES

s-Hertogenbosch/ Drunen-
Dinsdagmiddag zijn bij een snelheidscontrole op de Zandzuigerstraat, Helftheuvelweg en de Bruistensingel 17 bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u terwijl maximaal 50 km/u is toegestaan. In totaal werden 1200 bestuurders gecontroleerd.
Bij een gordelcontrole op de Kastanjelaan-West in Drunen kregen 10 personen een bekeuring omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen. Er werden 150 autos gecontroleerd.

BEDRIJFSINBRAAK

s-Hertogenbosch- Dinsdagavond is er ingebroken in een bedrijf aan de Speldenmakerstraat. Een ruit werd vernield. Uit het pand is een computer weggenomen.

RIJDEN OVER VLUCHTSTROOK

Sint Oedenrode-
Woensdagochtend zijn bij een verkeerscontrole op de A50 ter hoogte van Sint Oedenrode 45 bestuurders bekeurd voor het rijden over de vluchtstrook. De boetes hebben een hoogte van 160 euro.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Vught-
Dinsdagmiddag is bij een snelheidscontrole op de N764 ter hoogte van Vught het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige man uit Heesch. De automobilist reed 135 km/u terwijl ter plaatse maximaal 80 km/u is toegestaan. Tevens kregen 15 automobilisten een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid.

GORDELCONTROLE

Vught-
Dinsdagmiddag zijn bij een gordelcontrole op diverse locaties in Vught in totaal 18 personen bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

MISHANDELING

Sint Michielsgestel-
Dinsdagmiddag is op het Petrus Dondersplein een 21-jarige man uit Schijndel aangehouden. De man wordt verdacht van het slaan en bedreigen met de dood van een 16-jarige plaatsgenote. Het meisje liep als gevolg van de mishandeling schaafwonden op aan haar gezicht. De Schijndelnaar is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

BROMFIETSCONTROLE

Sint Michielsgestel-
Dinsdagmiddag zijn bij een bromfietscontrole op diverse locaties in Sint Michielsgestel zeven personen bekeurd vanwege een te hoog vermogen van hun bromfiets.

BEDRIJFSINBRAAK

Vught-
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Wolfskamerweg in Vught. Daders vernielden een ruit van het pand. Uit het bedrijf zijn twee computers weggenomen.

HUISELIJK GEWELD

Veghel-
Dinsdagmiddag is in zijn woning in Veghel een 19-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan en schoppen van zijn zus. Tevens zou hij haar met de dood hebben bedreigd. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en inverzekering gesteld.

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden-
In de nacht van dinsdag op woensdag is in zijn woning in Uden een 38-jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist zou volgens getuigen zojuist op de A50 in een wegafzetting hebben gereden. Na een ademanalyse op het politiebureau werd het rijbewijs van de verdachte ingenomen.

BROMFIETSCONTROLE

Veghel- Woensdagochtend zijn bij een bromfietscontrole op de Parallelweg Zuid 18 personen bekeurd vanwege een te hoog vermogen van hun bromfiets. Ruim 50 bromfietsen werden gecontroleerd.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

Oss-
Dinsdagavond is op de Mondriaanlaan de auto van een 26-jarige Ossenaar inbeslag genomen. Na controle door surveillerende agenten bleek de man te rijden zonder rijbewijs. De automobilist was in de afgelopen weken reeds twee maal eerder bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs.

WINKELDIEFSTAL

Oss-
Dinsdagmiddag is in een winkel aan de Sterrebos een 32-jarige man uit Tilburg aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De man had voor ruim 15 euro aan levensmiddelen weggenomen zonder deze af te rekenen aan de kassa. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

MISHANDELING

Lith-
Woensdagochtend is in zijn woning in Lith een 22-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van een 46-jarige plaatsgenote deze ochtend op de Mr van Coothweg in Lith.

SNELHEIDSCONTROLE

Oss-
Woensdagochtend zijn bij snelheidscontroles op de Nieuwe Hescheweg, Euterpelaan, Kleinussenstraat en de Wethouder van Eschstraat 128 bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. In totaal werden 1115 automobilisten gecontroleerd.

VERKEERSCONTROLE

Oss/ Berghem-
Woensdagochtend zijn bij verkeerscontroles op diverse locaties in Oss en Berghem in totaal 29 (brom)fietsers en automobilisten bekeurd vanwege het negeren van een rood verkeerslicht. Tevens zijn vijf personen bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

BROMFIETSCONTROLE

Cuijk-
Dinsdagavond zijn bij een bromfietscontrole op de Robijnlaan in Cuijk drie personen bekeurd vanwege een te hoog vermogen van hun bromfiets. Tevens werd een 15-jarige bromfietser uit Cuijk bekeurd, omdat hij reed zonder bromfietscertificaat.

GRAFFITI

Cuijk-
Dinsdagavond is een schutting bij een woning aan de Wegedoorn beklad met graffiti Tevens werd een geparkeerd staande auto beklad. Politie onderzoekt de zaak.