Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Expo 'Ideaal Wonen' als resultaat van projectweek

BARENDRECHT (Woensdag 17 maart 2004) - De Barendrechtse wethouder Kees Silvis zal komende vrijdag (19 maart) in het gemeentehuis de tentoonstelling 'Ideaal Wonen' openen. De tentoonstelling omvat een serie maquettes en fotoreportages die gemaakt zijn door 82 leerlingen uit klas 3 van de Theoretische en Gemengde leerweg van de Chr. Scholengemeenschap Johannes Calvijn. Deze leerlingen hebben onlangs de projectweek 'Ideaal Wonen' doorlopen en de tentoonstelling toont het resultaat van die projectweek. De expositie in de centrale hal van het Barendrechtse gemeentehuis is vanaf maandag 22 maart tot en met donderdag 8 april voor iedereen te bezichtigen. Dat kan tijdens werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur.

De schoolleiding van Johannes Calvijn noemt de projectweek 'geslaagd, leerzaam en inspirerend'. De hele week stond in het teken van het centrale thema 'Ideaal Wonen'. Zo kochten de 82 derdejaars leerlingen een eigen huis in Barendrecht en bovendien regelden ze zelf de hypotheek, de opstal- en inboedelverzekering. In Rotterdam bezochten de leerlingen het Nederlands Architectuur Instituut, het Schielandhuis en Huize Sonneveld. Na een bezoek aan het Informatiecentrum Carnisselande/Portland en een rondtoer door Carnisse, ontwierpen en bouwden 25 leerlingen in slechts zes klokuren hun 'droomhuismaquette' voor de wijk Carnisselande. Ook maakten de leerlingen fotoreportages met als onderwerp 'Hetzelfde en toch heel anders'. Onder de bewoners van Barendrecht werd door de leerlingen een zelfgemaakte enquête over woonwensen afgenomen.

Enthousiast

Behalve de schoolleiding waren ook de leerlingen enthousiast over de projectweek. ,,Een geweldig week, vol spanning en avontuur'', zo oordeelt Kevin Pols. Paul Norbruis vult aan: ,,De klassen zijn een stuk dichter bij elkaar gekomen en dat helpt.'' En ook Melissa Gloerich reageert bijzonder positief: ,,Zeer geslaagd en ik wacht op de volgende projectweek''.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht