Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


17 maart 2004


EEFDE - Inbreker op heterdaad gepakt


De politie heeft woensdagmorgen vroeg op de Boedelhofweg een 41-jarige man uit Warnsveld aangehouden die eerder probeerde in te breken bij een woning aan de Kerklaan. Getuigen zagen dat de man rond 02.45 uur probeerde via de brievenbus de voordeur te openen. Toen dit niet lukte ging de man er vandoor. Bij een inbraak in een woning aan de Boedelhofweg joeg de hond van de bewoners de dief op de vlucht. De man was in deze woning al in de keuken. De politie trof de man aan achter een geparkeerde auto op de Boedelhofweg. Bij zijn aanhouding bekende hij direct de inbraak en inbraakpoging. Ook bekende hij onmiddellijk ingebroken te hebben in onder meer in Vorden, Warnsveld en in Zutphen. De politie bracht de man over naar het bureau in Doetinchem en zette hem voor verder verhoor in een cel.


ZUTPHEN - Vrouw van portemonnee beroofd


Een 78-jarige vrouw uit Zutphen is dinsdagmiddag in het centrum van Zutphen van haar portemonnee en giropas beroofd. Met haar pas werd direct een flink bedrag aan geld gepind. Bij het afrekenen bij een warenhuis voelde de vrouw een zetje, vermoedelijk is toen haar portemonnee gerold. Het vermoeden bestaat dat drie vrouwen met een getinte huidskleur, die daar werden gesignaleerd, de mogelijke daders zijn. De politie stelt een onderzoek in.


ZUTPHEN - Jongen berooft vrouw van tas


Een circa 15-jarige jongen heeft dinsdagavond op de Warnsveldseweg de tas van een 61-jarige vrouw uit Almen beroofd. De vrouw stond rond 21.45 uur op de bus te wachten toen de dader op een fiets, zonder licht, op haar af kwam en de tas van de vrouw pakte, die op de grond stond. In de tas zat een flink aantal goederen als onder meer een portemonnee met geld en pasjes, een agenda, lesmateriaal van een school, een bijbel, een toilettas en pennen.


EEFDE - Bromfietscontrole


De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen als onder meer in Eefde, Epse en in Lochem een bromfietscontrole gehouden. Zo reden zeven bromfietsers te hard, hadden drie bestuurders geen goed verzekeringsplaatje op hun tweewieler, reden twee bestuurders door het rode verkeerslicht en had één bromfiets een defecte rem. Bovendien kreeg een bromfietser een proces-verbaal voor het beledigen van een ambtenaar in functie.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --