Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave woensdag 17 maart 2004

* WONINGINBRAKEN OPGELOST
ROTTERDAM - Met de aanhouding van twee mannen (34 en 36 jaar oud) heeft de recherche van district De Noordhoek, in samenwerking met de wijkpolitie, 12 woninginbraken opgelost. Het tweetal werd eind februari op heterdaad aangehouden na een inbraak in twee woningen aan de Noorderhavenkade. De politiemensen hielden er een postactie naar aanleiding van eerder gepleegde woninginbraken.
De Rotterdammers worden ervan verdacht in de periode vanaf 30 januari tot 22 februari van dit jaar, 12 inbraken in woningen aan de Noorderhavenkade en het Stroveer te hebben gepleegd. Hierbij werden onder meer dvd's, audio-apparatuur, sieraden en kleding buitgemaakt. De verdachten zijn inmiddels in bewaring gesteld.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM/POORTUGAAL/HOOGVLIET - Personeel van de Verkeerspolitie (bureau Verkeerstoezicht) hield woensdagochtend snelheidscontroles op de Schroeder van der Kolklaan in Poortugaal, de Slinge, de Waalhaven ZZ en de Mandenmakerstraat in Hoogvliet. Tussen kwart voor acht en negen uur reden 26 van de 221 passerende automobilisten te hard op de Schroeder van der Kolklaan. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur in plaats van de toegestane '50'.
Op de Slinge reden tussen half negen en half tien in totaal 210 van de 532 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur in plaats van de toegestane 30 km/uur, in verband met wegwerkzaamheden.
Op de Waalhaven ZZ, waar naar aanleiding van klachten over te hoge rijsnelheden werd gecontroleerd, lapten 184 van de 587 bestuurders de maximum snelheid van 50 km/uur aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid tussen half tien en half elf bedroeg 120 km/uur. Tussen half tien en elf uur hielden 71 van de 385 automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur op de Mandenmakerstraat. Hoogst gemeten overtreding: 116 km/uur.

Ochtenduitgave woensdag 17 maart 2004

* VIER HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD OP WOONWAGENTERREIN

SCHIEDAM - De politie van het district Schiedam heeft dinsdag een onderzoek ingesteld op een woonwagenterrein aan de Schiekade. De actie, op grond van de Opiumwet, was gericht op de mogelijke aanwezigheid van hennepkwekerijen. Op vier adressen trof men een kwekerij aan met in totaal ruim 1300 planten en de benodigde apparatuur. De kwekerijen waren gevestigd in containers en schuurtjes. Op twee andere adressen vond men in totaal 132 kilo droge henneptoppen. Alle hennep en apparatuur is in beslag genomen.
Op verschillende adressen werd de electriciteit op illegale wijze verkregen en de stroom afgesloten. Bij een aantal bewoners is de stroomtoevoer na betaling weer hersteld. Anderen moeten nog betalen of zijn in onderhandeling met de
electriciteitsmaatschappij.
Tegen diverse mensen wordt proces-verbaal opgemaakt.


* ALCOHOLCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield dinsdagmiddag op de Noorderhelling en 's avonds op het Stadionviaduct alcoholcontroles. Op de Noorderhelling, waar tussen drie en vijf uur werd gecontroleerd, moesten 372 automobilisten een blaastest afleggen, waarbij één bestuurder werd aangehouden, omdat hij met een slok teveel op achter het stuur zat. Tussen half zeven en kwart over negen werd gecontroleerd op het Stadionviaduct. Hier werden drie automobilisten aangehouden, omdat zij onder invloed van alcohol verkeerden. Tevens werd een 45-jarige Rotterdamse aangehouden wegens verzet. Haar echtgenoot moest voor de ademanalyse mee naar het bureau, waarbij de vrouw hem in de politiewagen wilde vergezellen. Toen dat niet mogelijk bleek verzette zij zich, waarbij een politieman letsel aan zijn pink opliep.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek ontmantelde dinsdagmorgen na klachten over stankoverlast een hennepkwekerij in een woning in de Rodenrijsestraat. Hierbij werden 250 planten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Omdat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt werd deze door personeel van Eneco afgesloten. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Naar aanleiding van een melding van twee getuigen dat er in de Balkenstraat een beroving had plaatsgevonden, stelden politiemensen van het district Rotterdam-West daar een onderzoek in. Een slachtoffer werd niet aangetroffen, wel werd de aandacht van de politiemensen getrokken door een groepje mannen, waarvan er één ijlings de benen nam. De man, een 23-jarige Rotterdammer, werd na een achtervolging op de 's-Gravendijkwal aangehouden. Daar had hij juist bij een zak met huisvuil zijn vuurwapen met bijbehorende munitie weggegooid. De Rotterdammer werd voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.


* MAN AFGETUIGD TIJDENS BEROVING
ROTTERDAM - Dinsdagavond rond kwart voor twaalf werd in de Marentakstraat een 24-jarige Rotterdammer belaagd door een viertal knapen en daarbij afgetuigd met een kruk. Tevens werd hem traangas in het gezicht gespoten. Tijdens de mishandeling werd het slachtoffer beroofd van zijn portemonnee, met daarin een onbekend geldbedrag. Personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerde de Rotterdammer voor behandeling aan zijn opgelopen verwondingen naar het Ikaziaziekenhuis.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield dinsdagmiddag en -avond radarsnelheidscontroles op de Statenweg, Maasboulevard en Crooswijksestraat.
Op de Statenweg werd tussen kwart over één en kwart voor drie en 's avonds tussen kwart voor acht en kwart voor tien gecontroleerd. Van de in totaal 2484 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers kunnen er binnenkort 199 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur in plaats van '50'.
Tussen kwart voor vier en kwart over vijf namen op de Maasboulevard 53 van de 840 de radarwagen passerende automobilisten het niet zo met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 78 km/uur.
In de Crooswijksestraat flitste de snelheidsradar tussen half acht en half tien 21 van de 1122 passerende weggebruikers. Hoogste score bedroeg hier 104 km/uur, terwijl '50' daar is toegestaan.