Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 17 maart

Alkmaar 17-03-2004 - 17.00 uur

Aanhouding auto- , benzine- en sleuteldieven
Alkmaar, 16 maart 2004
Uit een bedrijf aan de Diamantweg merkte omstreeks 15.00 uur een 34-jarige vrouw uit Heerhugowaard dat de autosleutels uit haar jaszak verdwenen waren. Even daarvoor had zij in het bedrijf een onbekende man gezien. Zij zag die man in een auto wegrijden en noteerde daarvan het kenteken. Toen zij dit kenteken doorgaf aan de politie bleek dat deze auto, een Mercedes, als gestolen te boek stond. Even later kon de man worden aangehouden, samen met twee kompanen. Even voor hun aanhouding hadden zij getankt en weggereden te zijn zonder daarvoor te betalen. De mannen zijn afkomstig uit Vlijmen (28 jaar), Heerhugowaard (28 jaar) en Alkmaar (21 jaar oud). De autosleutels hadden zij niet meer in hun bezit maar konden in de buurt van de Diamantweg aan de hand van hun verklaringen worden gevonden. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau.

Rijden zonder rijbewijs
Alkmaar, 16 maart 2004
Bij een verkeerscontrole op de Vondelstraat bleek een 20-jarige Alkmaarder geen rijbewijs te kunnen tonen. Navraag gaf aan dat hij deze ook niet had. Het voertuig waarin hij reed had hij zonder toestemming van de eigenaar, een kennis van hem, meegenomen te hebben. Er is inmiddels proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel
Heerhugowaard, 16 maart 2004
Op de kruising van de Diamant met het Bergkristal vond omstreeks 18.37 uur een verkeersongeval plaats tussen een personenauto en een fiets. Daarbij raakte de fietser, een 74-jarige man uit Heerhugowaard, gewond aan zijn hoofd. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De man slingerde nogal, en sloeg onverwacht linksaf. De aanrijding kon niet voorkomen worden. Voor de zekerheid is er in het ziekenhuis van het slachtoffer bloed afgenomen ter controle op het gebruik van alcohol.

Beroofd van telefoon en geld
Alkmaar, 15 maart 2004
Maandagavond, omstreeks half elf 's avonds is op de Frits Conijnlaan een 15-jarige jongen uit Alkmaar ter hoogte van het tunneltje van zijn telefoon en vijf euro beroofd. Daders zijn drie 17/18-jarige jongens. Zij lieten het slachtoffer toen hij daar fietste stoppen, waarna een van de daders de goederen uit zijn zakken pakte. De telefoon is van het merk Samsung. De daders hadden alle drie een getinte huidskleur en zij droegen allen een zwarte jas met een bontkraag in de capuchon.

Snelheidscontrole
Noord-Scharwoude, 16 maart 2004
Op de Schagerweg is vanaf 18.45 uur gedurende een uur een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse is de maximumsnelheid 100 km/u. Gedurende de controletijd passeerden 480 voertuigen het meetpunt. Hiervan hielden vier automobilisten zich niet aan de toegestane snelheid. Zij kregen een proces-verbaal Alkmaar, 16 maart 2004
Een zelfde controle vond tussen 20.00 en 21.15 uur plaats op de Ommering, waar de toegestane snelheid 80 km/u is. Van de 540 passanten overtraden 26 het maximum. De hoogst gemeten snelheid was 110 km/u.

Brand in d'Olifant
Heerhugowaard, 16 maart 2004
Omstreeks 23.30 uur kwam de melding dat het dak van restaurant d 'Olifant in brand stond. Een van de omstanders hield zich daar verdacht op. De politie heeft de man, een 22-jarige Heerhugowaarder, aangehouden. De technische recherche onderzoekt de zaak.

Ongeval, twee gewonden
Langedijk, 17 maart 2004
Op de kruising van de Dulleweg met de Punt vond vanmorgen omstreeks 10.40 uur een aanrijding plaats. Een 35-jarige man, woonplaats onbekend, verleende, rijdend in zijn personenauto, geen voorrang aan een voor hem van rechtskomende vrachtauto. Een aanrijding volgde. De passagier in de personenauto, een 54-jarige man uit Alkmaar, liep borst- en beenletsel op. Beide mannen zijn ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De personenauto is total loss, van de vrachtauto liep de voorzijde schade op.