Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 17 maart

Den Helder 17-03-2004 - 17.00 uur

Doorgereden na aanrijding
Den Helder, 17 maart 2004
De politie kon de veroorzaker van een aanrijding aanhouden, terwijl hij in zijn auto lag te slapen. De 24-jarige man, afkomstig uit Den Burg, had even tevoren (omstreeks 05.17 uur) op de Nieuweweg een aanrijding veroorzaakt en was doorgereden. Toen de politie de man aan wilde houden, probeerde hij er met zijn auto vandoor te gaan. Om hem aan te houden moest een raampje worden ingeslagen. Het betrof een eenzijdig ongeval: de man raakte van de weg af en kon twee paaltjes niet ontwijken.

Snelheidscontroles
Op diverse locaties in Hippolytushoef, Den Helder en Sint Maartensvlotbrug zijn op 16 maart 2004 tussen 15.20 en 17.30 uur snelheidscontroles gehouden. Het betroffen alle 80 km-wegen. Van de 1420 passanten overtraden 8 automobilisten de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Verkeerscontrole
Den Helder, 16 maart 2004
Tussen 09.00 en 15.30 uur vonden er op diverse plaatsen in de stad verkeerscontroles plaats. 35 Snelheidsovertreders ontvingen ter plaatse een proces-verbaal omdat zij te snel reden. Twee automobilisten telefoneerden al rijdend met hun mobiele telefoon en werden verblijd met een bon. Claxoneren mag je alleen om iemand te waarschuwen bij plotseling gevaar, is dat niet het geval dan volgt een bekeuring: twee automobilisten liepen dit op. Verder reed iemand onder het oog van de politie door het rode verkeerslicht en verleende iemand geen voorrang. Tot slot bleek een gecontroleerde zijn voertuig niet verzekerd te hebben.

Duikuitrusting gestolen
Den Helder, 16 maart 2004
Vanuit een schuur aan de Narcisstraat is gisteren overdag een duikrusting weggenomen. Onbekenden forceerden het slot van de schuur.

Drankrijder
Den Burg, 17 maart 2004
Een 24-jarige man uit Joure bleek bij een controle omstreeks 02.00 uur op de Parkstraat teveel alcoholhoudende drank te hebben gedronken. Terwijl 220 ug/l het maximaal toegestane is, blies de man 495 ug/l. De man viel op doordat hij slingerde. Er is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van vijf uur opgelegd.