Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, 17 maart

Hoorn 17-03-2004 - 17.00 uur

Alcoholcontrole
West-Friesland, maart 2004
De politie houdt van vrijdag 19 op zaterdag 20 maart een alcoholcontrole. In de avond- en nachtelijke uren zal de politie blaastesten afnemen bij auto-, motor- en bromfietsbestuurders op diverse punten in het district West-Friesland.
Bij deze alcohol-blaastesten wordt gekeken hoeveel alcohol in de uitgeademde lucht zit. Is de uitslag te hoog dan volgt een exacte test op het politiebureau. Wettelijk is men verplicht mee te werken aan de vaststelling van het alcoholgehalte. Als blijkt dat men teveel alcohol heeft gedronken krijgt men een rijverbod van een aantal uren en een geldboete. De boetebedragen voor het rijden onderinvloed zijn hoog: het begint bij 220 en kan oplopen tot duizenden euro's, het kwijtraken van het rijbewijs en een gevangenisstraf. Het rijden onder invloed is niet zomaar een verkeersovertreding, het is een misdrijf.

Snelheidscontrole
Oostwoud/Midwoud, dinsdag 16 maart 2004
Op de Heemraad Witweg en de Midwouder Dorpsstraat is tussen 16.00 en 16.30 een snelheidscontrole gehouden.In totaal werden 55 voertuigen gecontroleerd. Twee bestuurders kregen een bekeuring voor het overtreden van de maximumsnelheid. In Midwoud bedraagt deze 50 km/u. De maximumsnelheid in Oostwoud bedraagt 60 km/u. De hoogste snelheid die daar gemeten werd was 90 km/u.

Huiselijk geweld
Enkhuizen, dinsdag 16 maart 2004
Een 21-jarige vrouw uit Enkhuizen is omstreeks 16.00 uur op de Reigerweg mishandeld door haar ex-vriend. Ook haar huidige vriend heeft klappen gekregen. Het stel liep samen met een vriendin over straat toen de ex-vriend, een 22-jarige man uit Enkhuizen, hen tegemoet kwam rijden met de auto en uitstapte. Hij bedreigde het drietal verbaal en begon twee van hen te slaan. De vrouw uit Enkhuizen liep daarbij letsel op aan haar kaak, nek en schouder. Haar vriend, een 27-jarige man uit Emmen, heeft letstel aan zijn buik en rug. Op het moment dat omstanders zich ermee gingen bemoeien reed de verdachte weg. De politie heeft hem aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en zit nog in voorlopige hechtenis.

Bedreiging
Hoorn, dinsdag 16 maart 2004
Omstreeks 20.00 uur heeft een 33-jarige man uit Hoorn inwoners van een huis op de Patio verbaal bedreigd. Ook bonkte hij stevig op de ramen en hield zich voortdurend op rond de woning. De man was onder invloed van alcohol. Ook heeft hij zijn ex-vriendin die deze woning bewoond eerder mishandeld en bedreigd. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Hoofdconducteur beledigd
Bovenkarspel, woensdag 17 maart 2004
Vanmorgen omstreeks 11.30 uur is een hoofdconducteur op het station beledigd. Hij hield samen met een collega een persoon aan die een stationsverbod had. Op dat moment begon een vriend van de aangehouden persoon zich ermee te bemoeien en uitte beledigende en dreigende taal tegenover de conducteur. De politie heeft de 16-jarige jongen uit Enkhuizen aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar is hij voorgeleid aan de hulpofficier van justitie.

33-jarige man overleden na bedrijfsongeval
Andijk, woensdag 17 maart 2004
Tijdens werkzaamheden is vanmorgen omstreeks 10.00 uur een 33-jarige man uit Schiedam omgekomen. Hij was werkzaam aan de buitenkant van een gebouw en is vermoedelijk van zijn ladder gevallen. Hij heeft een val van 12 meter gemaakt en is in een betonnen ingegraven put terechtgekomen. Daarbij heeft het slachtoffer ernstig hoofdletsel opgelopen. Hulpverleners hebben het slachtoffer nog gereanimeerd maar hij is even daarna ter plaatse overleden.