3 e persbericht van woensdag 17 maart 2004

Eindhoven 17-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op de kruising Boschdijk Marathonloop Anthony Fokkerweg is woensdag tussen 10.15 en 11.30 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden achttien bekeuringen uitgedeeld, zestien voor het rijden door rood en twee voor het niet handsfree bellen in de auto.

Eindhoven: Dubbel zo hard als toegestaan

Op de Tilburgseweg zijn woensdag tussen 12.15 en 14.20 uur 1.200 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 147 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is maar liefst 116 km/u.

Helmond: Bedrijfsauto gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Vlierdensedijk is een witte Iveco bestelauto (VT-TF-25) weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag.

Helmond: Inbraak in woning

In een woning aan de Brandevoort is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Een toiletraam werd vernield om binnen te komen. De dader nam een GSM en een nog onbekend geldbedrag weg.

Helmond: Verkeerscontrole

Op de kruising Mierloseweg Europaweg Hoofdstraat is woensdag tussen 8.00 en 8.45 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 29 bekeuringen uitgedeeld. Twintig voor het niet dragen van de autogordel, drie voor het rijden door rood, twee voor het niet handsfree mobiel bellen, één voor het rijden op de verkeerde rijstrook, één voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, één voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs en één voor het dumpen van afval.

Bladel: Inbraak

In een bedrijf aan de Markt is tussen dinsdag 16.00 uur en woensdag 7.45 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand te vernielen. Weggenomen werden een paar honderd euro en een fotocamera.

Best: Snelheidscontrole

Op de Sonseweg zijn woensdag tussen 8.40 en 10.55 uur 727 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 65 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 129 km/u.

Valkenswaard: Dief snorfiets op heterdaad aangehouden

Een 23-jarige Eindhovenaar is woensdagmiddag rond 12.15 uur door de politie op de Molenstraat aangehouden terwijl hij een gestolen snorfiets droeg. De snorfiets was op slot. Nadat de man door de politie was aangehouden en meegenomen naar het bureau, meldde de eigenaar van de snorfiets zich rond 12.30 uur daar ook. Nadat hij kon aantonen dat de snorfiets van hem was, kreeg hij het voertuig mee. Tegen de dief is proces-verbaal opgemaakt. Hij had de snorfiets weggehaald op de Maastrichterweg.

Veldhoven: Vrouw vermist

Sinds maandagavond 15 maart 19.30 uur wordt de 18-jarige Babke van Kooten uit Veldhoven vermist. Ze is rond die tijd in Rotterdam op de trein naar Eindhoven gestapt. Familie van de vrouw in Veldhoven heeft toen ook nog telefonisch contact met haar gehad. Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor. Babke van Kooten heeft een blanke huidskleur, is
1.82 meter lang, heeft een slank postuur en lange bruine haren. Op de dag dat ze voor het laatst is gezien, droeg ze een kort bruingetint jack met een bontkraag, een donkerblauwe jeansbroek en zwarte puntlaarzen. Ze heeft verminderde verstandelijke vermogens. Mensen die weten waar de vrouw is, kunnen bellen met de politie in Veldhoven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem).