Regering.nl

17 mrt 2004

GROEN LICHT VOOR NATIONAAL ONDERWIJSMUSEUM

Met een subsidie van het ministerie van OCW en een bijdrage van de gemeente Rotterdam kan worden begonnen met de realisatie van het 'Nationaal Onderwijsmuseum: een huis voor het onderwijs'

Het Nationaal Onderwijsmuseum als 'huis voor het Onderwijs' komt in de plaats van het huidige Nationaal Schoolmuseum. Naast het beheer van de huidige collectie krijgt het nieuwe museum drie functies.
* Het museum verzorgt presentaties over de rol van het onderwijs in de samenleving van nu en vroeger. Ook wordt met de hulp van leerlingen, leraren en ouders een nieuwe digitale verzameling opgebouwd, waarmee het beeld van het huidige onderwijs voor de toekomst bewaard wordt.

* Het museum biedt een podium voor debat over actuele vraagstukken in het onderwijs.

* Het museum fungeert als practicum waar leerlingen en studenten informatie en hulp kunnen krijgen voor werkstukken, het opzetten van projecten en het inrichten van exposities.

Minister Van der Hoeven (OCW) stelt vanaf 2004 jaarlijks maximaal 750.000 euro ter beschikking voor de ontwikkeling van het museum. De subsidie is verstrekt op voorwaarde dat ook de gemeente Rotterdam bijdraagt aan het project. De bijdrage van de gemeente, deels in de vorm van faciliteiten, ligt rond de 800.000 euro.

Bron:



Zie het origineel
Brief aan de Tweede Kamer (pdf)