Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


17 maart 2004


Vaassen - Bedrijfsinbraak


In de nacht van 16 op 17 maart is er omstreeks kwart over 1 ingebroken bij een bedrijf op het industrieterrein te Vaassen. Er zijn ruiten vernield en een aantal computers meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.


Epe- Verkeerscontrole


Op verschillende plaatsen in Epe aan de Schotweg, Quickbornlaan, Hoge Weerd en Gildenweg heeft de politie dinsdag verkeerscontroles uitgevoerd. Er zijn verschillende boetes uitgeschreven onder andere het niet dragen van een gordel, fout parkeren en rijden zonder helm.


Putten- Verkeerstoezicht


Op de Voorthuizerstraat zijn dinsdagavond een aantal fietsers bekeurd voor het rijden zonder licht en een automobilist voor het niet handsfree bellen in de auto.


Harderwijk - Jongens (12) collecteren voor zichzelf


De politie in harderwijk heeft disndagmiddag twee 12 jarige jongens uit Harderwijk aangehouden nadat ze langs de deur gingen om te collecteren voor Kenia. Bewoners van de Stationsstraat hielden de jongens vast tot de komst van de politie, nadat ze het verhaal van de beide jongens niet vertrouwden. Ze verklaarde al een paar euro te hebben opgehaald en hiervoor snoep te hebben gekocht.
Het duo stak bij de collecten een heel verhaal af over geld voor een waterpomp in Kenia. Ze bekenden al eerder elders te hebben gecollecteerd en daarbij en verhaal hadden opgehangen over een gehouden sponsorloop, waarop de bewoners eerder zouden hebben ingeschreven en waarvoor zij nu het geld kwamen ophalen. Beide jongens zijn overgedragen aan hun ouders en worden aangemeld bij het preventieteam Link waar een passende maatregel zal worden opgelegd.


Harderwijk - winkeldeuren dicht na ontdekking diefstal


De politie heeft dinsdagmiddag een 38 jarige man uit utrecht aangehouden, nadat hij in een winkel aan de Donkerstraat in Harderwijk een portemonnee uit een tas wegnam. De tas hing aan een wandelwagen van een 25 jarige vrouw uit Zeewolde. De man werd na de ontdekking door de eigenaresse en haar vriendin agressief en wilde vluchten. Doordat het winkelpersoneel de toegangsdeur afsloot kon de man niet weg en gemakkelijk door de politie worden ingerekend. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en daarna overgedragen aan de vreemdelingendienst voor nader onderzoek naar zijn identiteitspapieren.


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --