Gemeente Amsterdam

Zorgen college B&W over verbod regenboogvlaggen 17 maart 2004 - Remco Asselbergs

Het college van B&W maakt zich zorgen over het verbod op regenboogvlaggen in de binnenstad. Wethouder Frits Huffnagel, onder meer verantwoordelijk voor toerisme en Citymarketing, stelt dat Amsterdam alles in het werk moet stellen om de positie van Gay Capital of Europe te behouden. De regenboogvlag is daarbij een belangrijk symbool. Huffnagel heeft het collegestandpunt inmiddels onder de aandacht gebracht van het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Amsterdam Centrum.

De regenboogvlag is een internationaal symbool voor die plekken waar homo's elkaar kunnen ontmoeten. In de Amsterdamse horeca wordt de vlag veelvuldig gebruikt.

Amsterdam is wereldwijd een belangrijke stad voor homo's. Bij de emancipatie van homo's heeft het tolerante Amsterdam een belangrijke rol gespeeld. Belangrijk hoogtepunt uit de afgelopen jaren was de organisatie van de Gay Games in 1998.

Het college is zich ervan bewust dat over het gebruik vlaggen de bevoegdheid bij het bestuur van stadsdeel Amsterdam Centrum ligt. In die bevoegdheid wil het College niet treden.

Pb-053

© Gemeente Amsterdam