De Unie


Landelijke Huisartsen Vereniging - Sociaal Plan

17 maart 2004 - Op dinsdagavond ontving De Unie van de LHV het voorstel voor een Sociaal Plan voor de opvang van de gevolgen van het collectief ontslag.

Dit voorstel van de LHV is geschreven met een heel groot voorbehoud. Namelijk dat er financiering is voor het de uitvoering van het Sociaal Plan. De LHV heeft in het overleg van 9 maart 2004 medegedeeld dat zij maar over beperkte financiële middelen beschikken. De LHV geeft ook duidelijk aan dat voor het door haar opgestelde voorstel plan additionele financiering nodig is.

Het is uiteraard belangrijk om een Sociaal Plan af te spreken. Medewerkers van de LHV weten dan waar zij aan toe zijn indien beëindiging van de arbeidsovereenkomst onvermijdelijk is geworden. De Unie vindt het daarom van belang om te onderhandelen over een sociaal plan. Echter wij vinden dat er geen definitieve afspraken kunnen worden gemaakt voordat er zekerheid is over de financiering van het Sociaal Plan.

Het volgende overleg over het Sociaal Plan heeft plaats op donderdag 18 maart 2004, het is uiteraard nauwelijks mogelijk om stukken die 48 uur voor de vergadering zijn toegezonden inhoudelijk te bespreken met de leden.

Ik wijs er nogmaals op dat de LHV een voorbehoud heeft gemaakt wat betreft de financiering van het Sociaal Plan. De opmerkingen van de leden ontvang ik graag per e-mail vrs-i@unie.nl, of telefonisch 0345 851 091.

Inge de Vries

woensdag, 17 maart 2004