De Unie


Kinderopvang - Petitie WBK en AMvB1

17 maart 2004 - Voor betaalbaarheid en kwaliteit van de kinderopvang

Binnenkort behandelt de Tweede Kamer het wetsvoorstel voor de nieuwe Wet Basisvoorziening Kinderopvang en de nieuwe Kwaliteitsregels (AMvB Kwaliteit). Deze wet gaat voor grote veranderingen in de kinderopvang zorgen. Wij maken ons samen met Boink (ouders) de Consumentenbond, ABVAKABO FNV, De Unie (vakbonden kinderopvangmedewerkers) en de andere vakcentrales FNV en MHP ernstig zorgen over de betaalbaarheid en de kwaliteit van de kinderopvang als deze wet wordt ingevoerd.

Daarom bieden wij samen met deze organisaties de Tweede Kamer voorafgaand aan de behandeling van de wet een tien-punten-petitie aan waarin wij voor een betaalbare en kwalitatieve goede kinderopvang pleiten. Wij vragen de Tweede Kamer de kosten van kinderopvang tussen werkgevers, ouders en overheid eerlijk te delen en daarom de financiële compensatie van de overheid te handhaven als ouders geen werkgeversbijdrage ontvangen. Wij dringen er bovendien bij de Tweede Kamer op aan de kwaliteit in de kinderopvang te handhaven en dus niet te tornen aan de verhouding tussen het aantal kinderen en de leidster, het pedagogische beleid niet op de helling te zetten, concrete kwaliteitseisen te handhaven en ouders adviesrecht te geven over zaken die hun kind direct aangaan.

BENT U HET DAAR VAN HARTE MEE EENS?

Stuur ons dan een mail en wij zullen het de Tweede Kamer laten weten. Mail naar e.haket@vc-mhp.nl en zet in het mailbericht uw naam en of u ouder bent of leid(st)er.

woensdag, 17 maart 2004