Ministerie van Buitenlandse Zaken

Persbericht Ministerie van Buitenlandse Zaken

17 maart 2004

Nicolaï opent tentoonstelling Simply Droog in Duitsland

Vanavond heeft staatssecretaris Nicolaï voor Europese Zaken in het Haus der Kunst in Munchen de tentoonstelling 'Simply Droog' van de Stichting Droog Design Development Studies geopend. Deze stichting is een voornamelijk Nederlands ontwerperscollectief dat zich toelegt op jonge ontwerpers die met eigenzinnige ontwerpen vaak debat veroorzaken. De tentoonstelling omvat ongeveer 100 vormgevingsproducten van jonge, experimentele ontwerpers. Na Munchen zal de tentoonstelling ook nog in musea in Brazilië, Argentinië en Chili te zien zijn.

"Het uitzonderlijke schuilt in de compromisloze wijze waarop de ontwerpers de conceptuele uitgangspunten van de groep doorvoeren. Niet de functionaliteit staat voorop, maar het concept", aldus de staatssecretaris in zijn openingsspeech. Op de tentoonstelling zijn ondermeer de ladenkast van Tejo Remy en de kroonluchter van Rody Graumans te bezichtigen.

Nederland heeft van uit het budget voor internationaal cultuurbeleid 265 duizend euro bijgedragen om deze tentoonstelling te kunnen realiseren. Het budget is bestemd voor projecten die iets nieuws toevoegen aan de internationale profilering van de Nederlandse cultuur.