Gemeente Assen


Overtreding aangepakt

17 maart 2004

Overtreding mestdistributeur aangepakt

Dinsdagochtend heeft de gemeente Assen samen met de politie opgetreden tegen een 50-jarige mestdistributeur na overtreding van de wet Milieubeheer. Tegen de eigenaar van een groot mestbassin in Assen (2500 m3) is proces verbaal opgemaakt. Bovendien hangen hem twee dwangsommen boven het hoofd als hij niet ingaat op de eisen van de gemeente om de overtredingen op te lossen.

De gemeente werd na een tip op het spoor gezet van de overtreding en stelde samen met de politie een onderzoek in. Hieruit bleek dat de eigenaar van het mestbassin had verzaakt het foliedak van het bassin te herstellen dat een maand geleden kapot was gegaan. Tevens werd deze calamiteit niet gemeld bij de gemeente, hoewel de eigenaar daartoe verplicht is. Door de wind in het afgelopen weekeinde is het tot de rand toe gevulde bassin van viereneenhalf meter hoog overstroomd, Hierdoor ligt er nu mest in de directe omgeving en stroomt het in een sloot.

Op last van de gemeente heeft de eigenaar gisteren het niveau van het bassin omlaag gebracht. Ook moet hij de omgeving van het bassin nog deze week schoonmaken en in de komende maand het bassin van een nieuw dak voorzien. Om de eisen van de gemeente kracht bij te zetten zijn hierop dwangsommen gezet van maximaal 1000,= voor het schoonmaken en 6000,= voor het te plaatsen dak.