Gemeente Woerden

Verbouwing Kasteel Woerden

17 maart: inspraakavond
Het Kasteel Woerden staat al geruime tijd leeg. Tot vorig jaar werd Het Kasteel gebruikt als kantoorpand. Opnieuw verhuren als kantoorruimte blijkt echter lastig te realiseren. De Stichting Vrienden van Het Kasteel ziet graag dat het monumentale Kasteel een meer open en sociale functie inneemt in de Woerdense gemeenschap. Daarom heeft de Stichting onlangs een plan opgesteld om dit te realiseren. Doelstelling is om het Kasteel meer open te stellen voor Woerdenaren, door het organiseren van verschillende activiteiten in combinatie met woon- en werkruimte voor mensen die langdurig afhankelijk zijn van zorg. Onder meer wordt hiervoor samengewerkt met de Stichting Abrona.

Appartementen, café-restaurant en multi-functionele ruimten Concreet houdt het plan het volgende in. Twee vleugels van het Kasteel worden verbouwd tot appartementen voor bewoners met een verstandelijke beperking
De twee andere vleugels worden geschikt gemaakt voor allerlei activiteiten voor een breed publiek. Gedacht wordt aan een restaurant en enkele ruimtes voor multifunctioneel gebruik. U kunt hierbij denken aan mogelijkheden om te trouwen, tentoonstellingen, partys, etc. Bij deze activiteiten wordt bovendien waar mogelijk een werkplek gecreëerd voor de bewoners. Omdat deze plannen in strijd zijn met het geldende bestemmingsplan binnenstad heeft de Stichting Vrienden van het Kasteel verzocht een vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening te volgen. Voordat burgemeester en wethouders hierover een besluit nemen, wordt een inspraakprocedure gevolgd.

Plannen ter inzage
Het verzoek van de Stichting Vrienden van het Kasteel ligt met ingang van 5 maart 2004 gedurende 4 weken ter inzage in de koepel van het stadhuis, Blekerijlaan 14 te Woerden.

Hoe kunt u inspreken?
U kunt mondeling of schriftelijk inspreken.

* Op woensdag 17 maart 2004 wordt in de Trouwzaal van het stadhuis een inspraakavond gehouden. Deze avond begint om 20.00 uur. Tijdens deze inspraakavond krijgt u uitleg over de plannen en kunt u mondeling reageren.

* Wilt u schriftelijk reageren dan kan dat door tussen 5 maart en 2 april 2004 te schrijven aan: burgemeester en Wethouders van Woerden, t.a.v. Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 45, 3440 AA Woerden (o.v.v. Het Kasteel).

Alle inspraakreacties worden betrokken bij de vervolgbehandeling. Bedoeling is dat burgemeester en wethouders in april een besluit nemen over de vrijstelling. Heeft u vragen over de verbouwplannen of de procedure, dan kunt u bellen met Hans van Kats, van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 428 628.