Gemeente Gouda


04.025 voorlichtingsbijeenkomst inbraakpreventie Nieuwe Park

datum: 13 februari 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Mohammed Fallah
telefoon 0182-588393

voorlichtingsbijeenkomst inbraakpreventie Nieuwe Park

woensdag 17 maart om 20.00 uur
in de aula van het Antoniuscollege aan de Winterdijk 14

Het wijkteam Nieuwe Park organiseert samen met de gemeente Gouda en de wijkagent een voorlichtingsavond over beveiliging van woningen. In Nederland blijkt dat er 120.000 inbraken per jaar plaatvinden. Veel mensen gaan er vanuit dat hun huis voldoende inbraakwerend is, totdat er wordt ingebroken en het tegendeel wordt bewezen, met alle financiele en emotionele gevolgen van dien. Inwoners van de wijk Nieuwe Park zijn van harte welkom op de voorlichtingsavond. Tijdens de bijeenkomst kunnen de inwoners van de wijk met al hun vragen terecht over inbraakpreventie. Na afloop van de bijeenkomst is er de mogelijkheid om met een preventie-adviseur Politie Keurmerk een afspraak te maken. De preventie-adviseur komt ter plekke de woning bekijken. Het advies van de adviseur is gratis.

Programma voorlichtingsavond

* Inleiding door de heer G. van Ittersum, voorzitter van wijkteam Nieuwe Park;

* Een presentatie door dhr. N. Kronenman wijkagent van Nieuwe Park aangaande de maatregelen die politie kan nemen voor veiligheid in en om de woning;

* Een presentatie door mevrouw N. Hogenkamp, adviseur Politie Keurmerk Veilig Wonen, van de Gemeente Gouda aangaande maatregelen om uw woning tegen inbraak te beschermen;

* Een presentatie door de heer H. Graafland, wijkagent bij de Politie, over buurtpreventie in de wijk;

* Verder is de heer P. Streng, wijkchef Nieuwe Park, aanwezig om vragen over de wijk te beanwoorden.

Mogelijkheid tot vragen stellen aan de sprekers, gespreksleider is de heer H. Stikkelorum van de gemeente Gouda.

Na afloop van de bijeenkomst is er de gelegenheid om na te praten. Bezoekers kunnen dan ook informatiemateriaal mee nemen over inbraakpreventie alsmede buurtpreventie.

Voor vragen of als men op de avond verhinderd is, maar toch een Politie Keurmerk Preventieadvies wil, dan kan men contact opnemen met de preventieadviseur N. Hogenkamp, telefoon: 0182-588753.


--einde bericht--

Footer