Gemeente Amersfoort

KlusBus dit jaar actief in vier wijken van Amersfoort; Vrije School krijgt hulp bij plaatsing korfbalpaal

datum: 16 maart 2004

Bijna twee jaar geleden is de gemeente gestart met de KlusBus. De bemanning van de bus helpt wijkbewoners bij de uitvoering van klussen in het openbaar gebied. Het gaat daarbij om klussen die de kwaliteit van de leefomgeving kunnen verbeteren en die niet behoren tot het gewone onderhoudswerk. De afgelopen jaren was de KlusBus te vinden in de wijken Kruiskamp/Koppel en Liendert. Dit jaar is de bus ook actief in het Soesterkwartier en in Randenbroek/Schuilenburg. Vrijdag 19 maart helpt de bemanning van de bus de leerlingen van groep 7 van de Vrije School in Schuilenburg bij het plaatsen van een korfbalpaal.

De Vrije School in Amersfoort heeft vorig jaar meegedaan aan het project 'De buurt ons huis', een project bedoeld om kinderen bewust te laten kijken naar hun eigen leefomgeving. Na afloop van het project mochten de leerlingen nadenken over een voorziening die de leefomgeving zou kunnen verbeteren. Groep 7 van de Vrije School kwam met het idee om een korfbalpaal te plaatsen op het schoolplein. Het schoolplein wordt namelijk niet alleen door leerlingen, maar ook door buurtkinderen gebruikt. Met geld uit een schoolpotje en uit het buurtbudget van Wijkbeheerteam Randenbroek/Schuilenburg kan de korfbalpaal nu geplaatst worden. De paal krijgt korfbalmanden op drie hoogtes. De school heeft de hulp van de KlusBus ingeroepen om er zeker van te zijn dat de paal stevig en veilig in de grond komt te staan. Nadat de dag ervoor al enkele voorbereidende werkzaamheden worden verricht, zal op vrijdagmorgen 9.45 uur op het schoolplein aan de Romeostraat 74 het werk worden afgemaakt. De leerlingen assisteren tijdens het werk de mannen van de KlusBus.

Een leuke wijk? Dat knap je samen op!
De Klusbus verricht klussen in de openbare ruimte van Kruiskamp/Koppel, Liendert, Randenbroek/Schuilenburg en het Soesterkwartier. Wie in één van de vier wijken woont en een klus weet die niet behoort tot het gewone onderhoudswerk, kan deze aanmelden. Dat kan via het wijkmeldpunt of de Servicetelefoon (469 48 69). De wijkopzichter bekijkt of de KlusBus kan worden ingezet en op welk moment de klus kan worden uitgevoerd. Bewoners die een klus hebben aangemeld, helpen zelf mee om de klus te klaren.