Arcadis NV

PERSBERICHT

Utrechtseweg 68

Postbus 33

6800 LE Arnhem

Tel 026 3778 292

Fax 026 4438 381

www.arcadis-global.com

Arnhem, 17 maart 2004

ARCADIS VERKOOPT DEEL GROENE UITVOERINGSACTVITEITEN

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een deel van de groene uitvoeringsactiviteiten in Nederland verkoopt aan BTL. Het betreft de Bomendienst en een aantal andere uitvoeringsactiviteiten op het gebied van inrichting, beheer en onderhoud van groenvoorzieningen. Deze activiteiten maken geen deel uit van de kernactiviteiten van ARCADIS. Als gevolg van de transactie zullen ruim 50 medewerkers overgaan van ARCADIS naar BTL. De omzet die met deze activiteiten gemoeid is, bedraagt op jaarbasis circa EUR 6,5 miljoen. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Voor ARCADIS past de verkoop in de strategie met betrekking tot de uitvoeringsactiviteiten in Nederland. Deze is gericht op het uitvoeren van turn-key projecten en vermindering van de eigen uitvoeringscapaciteit. Door zich te concentreren op kennis- en projectmanagement kan ARCADIS een hogere toegevoegde waarde realiseren, waarbij de eigenlijke uitvoering waar mogelijk wordt uitbesteed aan derden. Voor de betrokken medewerkers biedt de overgang een beter uitzicht op continuïteit, aangezien zij binnen BTL wel actief zullen zijn in de kernactiviteiten. BTL versterkt met deze overname haar marktpositie in Nederland.

BTL is marktleider op het gebied van groenvoorzieningen in Nederland. Met 550 medewerkers en 8 werkmaatschappijen werkt zij landelijk vanuit 18 vestigingen.

BTL levert complete omgevingsverzorging in stedelijk en landelijk gebied, waaronder aanleg en onderhoud van groenvoorzieningen, sportvelden, bedrijfsterreinen, recreatieparken en begraafplaatsen. Specialistische diensten zijn onder andere boomverzorging, (tropische) binnenbeplanting en daktuinen. Haar voornaamste opdrachtgevers zijn overheidsorganisaties, bedrijven en instellingen.

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie, voor zowel bedrijven als overheden. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. ARCADIS heeft wereldwijd een jaarlijkse omzet van circa EUR 850 miljoen en heeft 9.000 medewerkers in dienst.