Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Kamerstuk, 16-3-2004

CTG-brief over uitstel DBC-operatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

CZ/B-2465994

16 maart 2004

U heeft mij verzocht om u een kopie te doen toekomen van een brief van het College tarieven gezondheidszorg (CTG), waarin mij wordt geadviseerd de DBC-operatie per 1 juli 2004 uit te stellen, begeleid van mijn standpunt op deze brief.

Een dergelijke brief heeft mij echter nog niet bereikt. Gisteren, maandag 15 maart 2004, heeft het CTG een dergelijke brief in concept-vorm besproken in haar bestuursvergadering. De vergaderstukken van het CTG, inclusief concept-brieven, zijn openbaar. Op ambtelijk niveau heeft het CTG laten weten, dat de definitieve brief, met enkele wijzigingen ten opzichte van het concept, eind deze week zal worden verstuurd.

Het advies van het CTG zal ik meenemen in mijn voorstel voor een aangepast implementatie-traject voor 2004, dat ik voornemens ben op 24 maart aanstaande met alle betrokken branche-organisaties, het College tarieven gezondheidszorg (CTG) en het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) te bespreken. Aan dit voorstel wordt nu op mijn departement gewerkt.

De uitkomsten van het bestuurlijk overleg dat ik 24 maart aanstaande met de veldpartijen voer, zal ik u zo spoedig mogelijk daarna (uiterlijk 1 april 2004) doen toekomen. De uitkomsten zal ik opnemen in een tijdens het Algemeen Overleg van 11 december 2003 over de Diagnose Behandeling Combinaties (DBCs) toegezegde Voortgangsrapportage DBCs. In deze voortgangsrapportage zal ik tevens ingaan op een aantal door u in het Algemeen Overleg gestelde vragen. Als bijlage bij de Voortgangsrapportage DBCs zal ik een kopie van de definitieve versie van de door u gevraagde brief van het CTG voegen.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

H. Hoogervorst