Politie Friesland

Politieberichten van 16/03 13.00 uur t/m 17/03 07.00 uur

Fryslân 17-03-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 09.00 en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Zwaagwesteinde: agressieve man aangehouden
Dinsdag omstreeks 20.30 uur is een 49-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op het perron van het ns-station aan de
Noorderstationsstraat. De man had kort daarvoor drie conducteurs bedreigd en beledigd. Hij had geprobeerd één van hen, een 32-jarige vrouw uit Leeuwarden, tussen een afremmende trein en het perron te duwen. De conductrice had dat weten te voorkomen door een flinke duw terug te geven. Ook had de man de drie geslagen en geschopt. De verdachte werd aangehouden door de conducteurs en overgedragen aan de politie. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De verdachte was duidelijk onder invloed van alcohol. Wat zijn beweegreden is geweest, is nog niet bekend.

Leeuwarden: inbraak winkel
Tussen zaterdagmiddag en maandagochtend is ingebroken in een winkel aan de Voorstreek. Men kwam binnen door een ruit in een bovenlicht te vernielen. Het pand werd doorzocht. Uit een kastje werd een klein geldbedrag weggenomen. Namens de winkel deed een 54-jarige vrouw uit Leeuwarden aangifte.

Leeuwarden: bedreiging met vuurwapen
Woensdag omstreeks 02.45 uur is bij een woning aan de Emmakade een 44-jarige vrouw bedreigd. Er werd bij de woning van de vrouw herhaaldelijk aangebeld. Toen ze naar de voordeur liep zag ze door het glas naast de deur een man van ongeveer 25 a 30 jaar staan met een pistool in zijn hand. De vrouw bedacht zich geen tel en waarschuwde de politie. Die trof de man niet meer aan. De vrouw deed aangifte.

Burgum: inbraak winkel
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan de Florynweg. Men kwam binnen door een nooduitgang en enkele tussendeuren te forceren. Uit het bedrijf werden enkele computers met flatscreens gestolen. Er wordt nog aangifte gedaan.

Drachten: inbraak woning
In de nacht van dinsdag op woensdag is in gebroken in een woning aan de Klokhuislaan. Men kwam binnen via het wc-raam. Er werd een portemonnee met een klein geldbedrag, een gehoorapparaat en een digitaal klokje. De 75-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: woninginbraak

Tussen dinsdag 22.30 en woensdag 05.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Sontdwarsstraat. Men heeft een deur opengebroken. Uit de woning werden twee mobiele telefoons, een oplader, kleingeld en een bankpas weggenomen. De 28-jarige bewoner heeft bij de politie aangifte gedaan.

Burgum: autobrand

Op dinsdag om 17.50 uur heeft er een brand plaatsgevonden in een auto die geparkeerd stond op de Prins Bernhardstraat. De brandweer heeft de brand geblust. De auto van de 21-jarige eigenaar uit Veenwouden is weggesleept.

Appelscha: inbraak woning

Tussen dinsdag 08.00 en 19.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Vaart Zuidzijde. Men heeft een deur geforceerd. Uit de woning zijn onder andere een computer en een videocamera ontvreemd. De 23-jarige eigenaar heeft aangifte bij de politie gedaan.

Ferwoude: schoorsteenbrand
Op dinsdag omstreeks 20.15 uur heeft er een schoorsteenbrand plaatsgevonden in een woning aan de Buren. De brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk oververhitting van de kachelpijp. De woning liep waterschade op, echter de omvang van de schade is nog niet bekend. De 41-jarige en de 42-jarige bewoners hebben ander onderdak moeten regelen.