Politie Hollands Midden
Datum: 17 maart 2004


Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na winkeldiefstal
Door oplettende winkeliers heeft de politie dinsdag 16 maart in de middag drie verdachten van winkeldiefstal aangehouden. Het viel winkeliers op dat de mannen verdacht regelmatig met lege tassen winkels in het centrum in en uit liepen, om vervolgens met volle tassen terug te keren. De politie werd direct in kennisgesteld waarna deze nabij de Alphense brug heeft gepost. Mede aan de hand van het opgegeven signalementen konden drie mannen van 19, 21 en 29 jaar uit Den Haag worden aangehouden op de Van Boetzelaerstraat, de Kerkstraat en de Raadhuisstraat. De politie hield ook een Alphenaar aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Op het bureau bleek echter dat de man niet betrokken was bij de diefstallen. De Alphenaar werd direct weer in vrijheidgesteld. De politie trof bij de verdachten goederen, voornamelijk kleding, aan die onder andere afkomstig zijn van warenhuis V&D. De politie heeft de verdachten in verzekeringgesteld en stelt een nader onderzoek in.


Leiden - Politie houdt verdachten van inbraak aan

De politie hield op woensdag 17 maart rond 03.40 uur twee mannen aan die worden verdacht van het plegen van een inbraak in het clubgebouw van een korfbalvereniging aan het Joop Vervoornpad. Rond 03.00 uur kreeg de politie inbraakalarm op het pand. Een ruit was vernield en een kassalade leek leeg gehaald. Bij een zoektocht door de buurt stuitte de politie in de Juliana van Stolberghof op de twee die bij het zien van de politie er als een haas vandoor gingen. Ondanks hun vluchtpoging lukte het de agenten de twee in de Anna van Burenhof aan te houden. De twee waren in het bezit van meerdere pakjes sigaretten en klein geld. Het vermoeden bestaat dat dit afkomstig is van de inbraak. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Krimpen a/d Lek - Politie houdt winkeldieven aan
De politie hield op dinsdag 16 maart rond 14.20 uur op de Visserijstraat twee mannen aan. De twee, een 24-jarige man uit Maastricht en een 25-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats, hadden kort daarvoor een supermarkt aan de Hoofdstraat bezocht en daar 29 pakjes scheermesjes gestolen. De politie trof de scheermesjes in de auto van de twee aan. De verdachten zijn na het opmaken van een proces-verbaal weer heengezonden.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --