Amsterdam RAI

negen-maanden-beurs
3 dec 2003

Van 17 t/m 21 maart in Amsterdam RAI
PRIKKELS OP DE NEGEN-MAANDEN-BEURS

Gefeliciteerd! Je bent zwanger of net moeder of vader geworden en gaat een bijzondere levensfase tegemoet. Het ouderschap is een grote uitdaging, want dé perfecte opvoeding bestaat niet. Toch wil je graag het beste voor je kind. Op de negen-maanden-beurs zijn daarom de nieuwste snufjes op kindergebied bij elkaar gebracht, je kunt er professioneel advies vragen, ideeën opdoen en lekker genieten van het zwanger zijn.

Van 17 tot en met 21 maart 2004 is 9.000 vierkante meter van Amsterdam RAI gericht op aanstaande en jonge ouders. Je vindt er alles op het gebied van verzorging voor moeder en kind, voeding en gezondheid, financiën, speelgoed, kinderkamers, babykamers en kleding. Ook aan opvoeding, wonen en leven wordt uitgebreid aandacht besteed. De beurs kent drie speciale themas: Mode Prikkels, Woon Prikkels en Zinnen Prikkels.

Mode Prikkels: bolle buiken mode
Na ongeveer drie maanden kan iedereen duidelijk aan je buik zien dat je zwanger bent en past de meeste kleding niet meer. Op de negen-maanden-beurs zijn daarom dagelijks modeshows met de leukste zwangerschapskleding, -lingerie en -badmode. Ook de laatste kindermode ontbreekt niet. Leuk weetje: de modellen in de modeshows zijn zelf ook echt zwanger!

Veilige kinderkamer
Het bij elkaar zoeken van de babyuitzet is leuk, maar ook een hele klus. De toekomstige kinderkamer moet er niet alleen leuk uit zien, praktische handigheidjes en veiligheid voor de kleine zijn nog veel belangrijker. Je oriënteren op wat er zoal te koop is, kan in het Woon Prikkels deel van de negen-maanden-beurs. Dagelijks geven diverse stylistes advies en inspiratie over onder meer kleuren, stijlen en indelingen voor de baby- of kinderkamer. Wie een plattegrond van zijn kamertje-voor-de-toekomst meeneemt, krijgt advies op maat.

Proeven en voelen
Beursthema Zinnen Prikkels belooft de bezoekers een unieke ervaring. Horen, zien, voelen en proeven Alle zintuigen worden geprikkeld. Zo is er een relaxruimte met muziek, je kunt er dansen met je baby of ter plekke bereide chocolade proeven en de reacties daarvan op je ongeboren baby zien door een echo te laten maken. Tevens zijn er lezingen van de Opvoeddesk en diverse workshops.

Babyinfo.nl
Natuurlijk ben je trots op je zwangere buik of je kleine dreumes. Kom dus naar het fotografieplein van Babyinfo.nl. Hier worden zwangere buiken en lieve kindertjes gefotografeerd en direct op Babyinfo.nl gepubliceerd. En wie weetwin je hier ook nog een mooie prijs!

Faciliteiten
Op de negen-maanden-beurs is professionele kinderopvang van SKON aanwezig. De kleintjes zijn dus van harte welkom om mee te doen met allerlei activiteiten, zoals voorlezen, zingen en muziek maken. Zwitsal voorziet in een ruimte om kinderen te verschonen en voor het voeden of afkolven is er de Nutricia Voedingsruimte. Grotere kinderen kunnen spelen in de speeltuin. Wil je een nieuw aan te schaffen kinderwagen testen? Dat kan op het speciaal hiervoor bestemde testparcours.

De negen-maanden-beurs 2004 is van 17 tot en met 21 maart in Amsterdam RAI. Openingstijden: 11.00 - 18.00 uur, op donderdag 18 en vrijdag 19 maart is de beurs tot 22.00 uur geopend. Een bezoek is gratis te combineren met de Huishoudbeurs die tegelijkertijd wordt gehouden.

Een toegangskaartje kost 13 euro en voor alleen de avond 7 euro (vanaf 18.00 uur). In de voorverkoop bij Prénatal zijn de kaartjes slechts 10 euro. Toegang is gratis voor kinderen tot en met 4 jaar. Kinderen van 5 tot en met 12 jaar betalen 5 euro aan de kassa. Toegangskaarten zijn binnenkort ook online te bestellen via de website
www.negenmaandenbeurs.nl.

Amsterdam, december 2003


---
___
Noot voor de redactie,