Lijst Pim Fortuyn


Europese Verkiezingen

Zoals al eerder op onze site is vermeld doet de Lijst Pim Fortuyn mee aan de verkiezingen voor het Europese Parlement in juni van dit jaar.

Omdat het bestuur signalen bereikten over de onduidelijkheid van de te volgen procedure* en de wijze van kiezen willen zij de procedure voor u verduidelijken.

Een groot aantal kandidaten heeft zich aangemeld en wordt op dit ogenblik geïnterviewd door de selectie & wervingscommissie. Na deze gesprekken zal een onafhankelijk werving en selectie bureau de kandidaten nogmaals toetsen.

Na evaluatie van beide verslagen zal de selectie & werving commissie samen met het bestuur een groslijst samenstellen, deze zal aansluitend met fractieleider Mat Herben worden besproken.

De eerste acht kandidaten op deze groslijst zullen in drie afzonderlijke bijeenkomsten met leden debatteren over Europa. Deze avonden zullen worden gehouden op 17, 18 en 19 maart a.s. in Apeldoorn, Eindhoven en Rotterdam. (klik hier voor het programma).

Deze debatten staan onder leiding van Bert Snel.

Daags na de bijeenkomst in Rotterdam ontvangen alle leden een stembiljet waarop zij kunnen kiezen welke kandidaat naar hun mening als lijsttrekker Lijst Pim Fortuyn moet vertegenwoordigen in het Europese Parlement.

Na telling van de stemmen door een notaris zal deze middels een proces-verbaal de uitslag aan het bestuur bekend maken. Deze uitslag, evenals het proces-verbaal zal op de site van Lijst Pim Fortuyn worden gepubliceerd.


*Bovenstaande procedure was reeds door het bestuur in de vergadering van 18 februari j.l. besloten

Website

De website van de Lijst Pim Fortuyn zal in de komenden maanden op tal van punten worden aangepast en verbeterd. De site zal een gestroomlijnd karakter krijgen, waarbij de overzichtelijke navigatie de opvallendste verbetering is. De site navigatie bevindt zich in het nieuwe ontwerp in de bovenzijde van de site waardoor meer ruimte ontstaat voor meer informatie. Op de homepage zal een duidelijke weergave zijn van alle onderwerpen van zowel partij als fractie en een actueel overzicht van persberichten en het laatste politieke nieuws. Op de homepage is tevens ruimte ingeruimd voor een dagelijkse enquête. De ontwikkeling van de nieuwe site wordt door de Fractie en de Partij in onderling overleg uitgevoerd.