Ingezonden persbericht

Hoosjebootje maakt schoon schip in amsterdamse grachten

AMSTERDAM, 20040317 -- Amsterdam - Als het aan de ondernemers van het onlangs opgerichte HoosjeBootje ligt, zullen de Amsterdamse grachten er vanaf deze lente een stuk schoner bijliggen.


Vanaf dit voorjaar zal de eerste service-sloep van dit drijvende onderhoudsbedrijf uitvaren, om volgelopen vaartuigen leeg te pompen en verwaarloosde bootjes vaarklaar te maken.

Gewapend met een krachtige pomp, duikpak en gereedschapkist, biedt HoosjeBootje de varende Amsterdammer nu het gemak van een drijvende professionele servicedienst. Het initiatief is ook bij het Amsterdamse Binnenwaterbeheer niet onopgemerkt gebleven. Deze dienst zal bij het markeren van verwaarloosde bootjes verwijzen naar HoosjeBootje.

Naast het leegpompen van volgelopen scheepjes heeft HoosjeBootje tevens een sleepdienst, en verricht het onderhoud en reparaties aan motoren. De Amsterdamse pleziervaarder kan er ook terecht voor een gedegen schoonmaakbeurt.

Alle diensten van HoosjeBootje worden aangeboden op afspraak of via een abonnement, tegen aanvaardbare tarieven.

HoosjeBootje is een initiatief van Roman van Woerden en Sander de Block, zelf vervende plezierschippers. Het idee is ontstaan uit irritatie over het steeds terugkerende ongemak van het leeghozen van hun bootjes na de zoveelste Nederlandse regenbui.




Ingezonden persbericht