Politie Zuid-Holland-Zuid

40317 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

17-03-2004 - Persberichten district I

NIETS ERIN, NIETS ERUIT
DORDRECHT- De politie heeft een actie niets erin, niets eruit gehouden op het van der Steenhovenplein. Op dinsdag 16 maart controleerde zij 170 voertuigen om te kijken of er zichtbaar waardevolle spullen in de auto aanwezig waren. Bij 17 autos bleek dit het geval. De bestuurders kregen een waarschuwing. De politie hoopt met deze actie autobestuurders bewust te maken van het feit dat het zichtbaar hebben van waardevolle spullen in de auto, de kans op auto-inbraken vergroot.

MISHANDELING
DORDRECHT- Een 22 jarige man uit Dordrecht is aangehouden wegens mishandeling. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 16 maart 2004, op de Voorstraat. De verdachte sloeg en schopte zijn 19 jarige ex vriendin uit Zwijndrecht zodanig dat zij diverse kneuzingen en pijn over haar hele lichaam opliep. De verdachte beschuldigde haar van diefstal uit zijn woning en zocht haar op in een winkel op de Voorstraat waar zij werkt. De vrouw deed aangifte op het politiebureau. Tijdens de aangifte kwam de verdachte aan het politiebureau. Hij werd direct aangehouden en ingesloten. Hij is in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.

AANRIJDING LETSEL
ZWIJNDRECHT- Op dinsdagmiddag, 16 maart2004, omstreeks 14.20 uur, vond op de kruising Ringdijk met de van Schaikstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. Een personenauto, bestuurd door een 80 jarige man uit Zwijndrecht, reed over de Ringdijk. Hij wilde linksaf de van Schaikstraat oprijden en kwam daarbij over de as van de weg. Uit tegenovergestelde richting kwam een bromfiets, bestuurd door een 47 jarige man uit Hendrik Ido Ambacht, die frontaal op de auto botste. De 47 jarige man werd met verwondingen aan zijn been, enkel en vingers per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis. Beiden voertuigen raakten beschadigd.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 43 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 33 keer het niet dragen van de autogordel, 1 keer niet hands-free bellen en 9 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid van 50 km/uur. De agenten hielden de controle op dinsdag, 16 maart 2004, op de Burgemeester de Raadtsingel, de Noordendijk, de Oranjelaan en de Singel. In totaal controleerden zij ongeveer 690 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur.

VALSE NAAM
ZWIJNDRECHT- Een 25 jarige man uit Tilburg is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 16 maart 2004, omstreeks 16.45 uur, op de Koninginneweg. De man gaf een valse naam op. Na controle bleek dat hij dit had gedaan omdat hij reed tijdens een rijontzegging. Na verhoor is hij met twee bekeuringen heengezonden.