Politie Zuid-Holland-Zuid

17/3 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

17-03-2004 - Persberichten district II

BEDREIGING, WAPEN EN HENNEPKWEKERIJ
GORINCHEM Maandag 15 maart is een 61-jarige man uit Mijnsheerenland, die verblijft in Dalem, aangehouden voor bedreiging van een 49-jarige politieman. In zijn woning werden tevens een gebruiksklaar geweer en een hennepkwekerij van circa 1000 planten aangetroffen. Ook werden vier aanwezige honden met de dierenambulance afgevoerd. De politieman was in zijn vrije tijd aan het hardlopen op de Griendweg in Dalem toen hij belaagd werd door een tweetal honden. Gezien de dreigende situatie bleef de politieman staan en om hulp roepen. Hierop kwam de 61-jarige man uit een woning aan de Griendweg. Hij stelde dat de politieman daar niet had moeten hardlopen en dreigde een vuurwapen te halen om de politieman iets aan te doen. Deze wist uiteindelijk weg te komen en deed daarna aangifte van bedreiging. De 61-jarige man is in verzekering gesteld.

INBRAAK IN BEDRIJF
GORINCHEM- Bij een bedrijf aan het Piazza center is ingebroken. Dit was in de nacht van maandag op dinsdag 16 maart. Er werd een gat in het dak gezaagd en vervolgens is men via het plafond het pand binnengedrongen. Men sloeg een aantal vitrines in. Uit het bedrijf werd een onbekend aantal laptops gestolen.

VERKEERSCONTROLE
PAPENDRECHT- De politie heeft een verkeerscontrole gehouden op de Burgemeester Keijzerweg, de Pieter Zeemanlaan en de Ketelweg op dinsdag 16 maart. Er werden 250 voertuigen gecontroleerd. Hiervan kregen 18 bestuurders een bekeuring. 15 automobilisten werden beboet wegens het overschrijden van de maximumsnelheid. Tevens kregen 3 automobilisten een boete omdat zij de gordel niet droegen.

INBRAAK WONING
HOOGBLOKLAND- Op dinsdagmorgen, 16 maart 2004, is omstreeks 10.30 uur op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Mr. D.C. Goesstraat. Nadat een keukenraam werd opengebroken kon men binnenkomen. Gestolen werd een stereo-installatie compleet met geluidsboxen en de afstandsbediening. Een getuige had een zwarte personenauto voor de deur zien staan. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. De politie onderzoekt de zaak.

PARKEERCONTROLE
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Tijdens een parkeercontrole in de omgeving van het Klein Diepje, Peulenlaan en Talmastraat hebben politieagenten tijdens een parkeercontrole 27 bekeuringen uitgeschreven wegens foutief of zonder schijf parkeren. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 16 maart 2004, van 14.00 tot 16.00 uur.

SNELHEIDSCONTROLE
ALBLASSERDAM- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laserpatrol hebben politieagenten 30 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagavond, 16 maart 2004 van 17.00 tot 21.00 uur op de Edisonweg en de Ruigenhil. In totaal werden 450 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur.

AANRIJDING LETSEL
MOLENAARSGRAAF- Op dinsdagmiddag, 16 maart 2004, omstreeks 17.00 uur, vond op de Dorpsstraat een aanrijding plaats waarbij drie personenautos waren betrokken. Een 44 jarige vrouw uit Brandwijk stond stil bij een versmalling voor tegemoetkomend verkeer. Achter haar stond een 73 jarige vrouw uit Molenaarsgraaf met haar personenauto stil. Daarachter kwam een 53 jarige vrouw uit Oud-Alblas aanrijden. Zij zag te laat dat de autos voor haar stilstonden en botste achter op de twee autos. De 73 jarige vrouw uit Molenaarsgraaf had nekklachten. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en mocht na onderzoek naar huis. De autos raakten allen beschadigd. De Dorpsstraat is terplaatse ongeveer 1 uur afgesloten geweest.

VLAM IN DE PAN
GORINCHEM- Op dinsdagmiddag, 16 maart 2004, omstreeks 17.30 uur, zagen surveillerende politieagenten rook uit een woning in de Westwagenstraat komen. Bleek dat de bewoners de vlam in de pan hadden gehad. Het vuur was doorgeslagen naar de afzuigkap. De brand was reeds uit. De brandweer controleerde de boel en waarschuwde de stichting Salvage van de verzekeringsmaatschappijen.

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM- Op dinsdagavond, 16 maart 2004, omstreeks 18.50 uur, is een 48 jarige vrouw uit Gorinchem aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. De vrouw was met haar personenauto op de Banneweg tegen een verkeerszuil gebotst. Ze reed vervolgens door. Ze werd in haar woning aangehouden. In het bureau blies zij zodanig ver boven de streep dat haar rijbewijs ingevorderd werd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden. De vrouw ontkende dat zij had gereden.

BRAND IN LOODS
HARDINXVELD-GIESSENDAM Dinsdagavond 16 maart omstreeks 20.45 uur brak er brand uit in een leegstaande loods aan de Kerkweg. Hoewel de vlammen bij aankomst van de brandweer uit het dak sloegen, kon de brandweer al na 10 minuten het sein brand meester geven. De loods stond leeg en stond op de nominatie om gesloopt te worden. Omdat het dak van de loods met riet bedekt was heeft de brandweer uit preventieve overwegingen (doorbroeien) besloten de loods (gedeeltelijk) af te breken. Vermoedelijk is de brand aangestoken. De politie onderzoekt de zaak.