Politie Zuid-Holland-Zuid

17/3 Hoeksche Waard

17-03-2004 - Persberichten district III

JONGENS GEWOND
OUD-BEIJERLAND- Twee scooterrijders zijn gewond geraakt tijdens een verkeersongeval. Zij reden op dinsdagmorgen 16 maart over het fietspad aan de Rembrandtstraat. Een 63-jarige bestuurder van een personenauto uit Oud-Beijerland reed daar ook en wilde afslaan. De scooterrijders reden rechtdoor. De voertuigen klapten tegen elkaar. De automobilist bleef ongedeerd. De scooterrijders vielen echter en raakten gewond. De 17-jarige bestuurder uit Westmaas had last van zijn been, arm en hoofd en werd per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Zijn 16-jarige passagier uit Strijen werd met onbekend letsel overgebracht naar hetzelfde ziekenhuis. Zowel de auto als de scooter raakten beschadigd.

JONGEN AANGEHOUDEN WEGENS MISHANDELING
HEINENOORD- Een 13-jarig jongetje uit Oud-Beijerland is mishandeld. Het jongetje ging op dinsdagmorgen 16 maart met de bus naar zijn school in Barendrecht. Toen het jongetje op het busstation aan de Reedijk in Heinenoord overstapte in een andere bus duwde een voor hem onbekende jongen tegen hem aan. De 13-jarige zei hier wat van waarop de andere jongen boos werd. In de bus trapte hij het slachtoffer. Hij gaf een klap op zijn rug en trapte tegen de onderrug van het slachtoffertje. Het jongetje viel op de grond. De buschauffeur schakelde de ambulancedienst en de politie dienst. Het jongetje bleek gekneusde spieren in zijn rug te hebben. De politie hield de verdachte aan. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Nieuw-Beijerland.

SNELHEIDSCONTROLE
NUMANSDORP- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Middelsluissedijk WZ hebben politieagenten 17 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 16 maart 2004 van 14.15 tot 15.15 uur. In totaal werden 84 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur.

RIJDEN ONDER INVLOED
STRIJEN- Op dinsdagmiddag, 16 maart 2004, omstreeks 16.40 uur, is op de Trambaan een 60 jarige man uit Strijen aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.