4e persbericht van woensdag 17 maart 2004

Eindhoven 17-03-2004 - Berichten uit de regio

Heeze: Jongen bekent brandstichting heidebrand

De politie heeft woensdag om 16.30 uur een jongen van 17 uit Geldrop aangehouden die kort daarvoor brand had gesticht op de Strabrechtseheide. Een politieagent zag twee jongens van de brand vandaan komen. Toen ze aan de tand gevoeld werden bekende de 17-jarige de brand te hebben veroorzaakt. Hij wordt voorgedragen voor een HALT-straf. Staatsbosbeheer dient een schadeclaim in. Er is ongeveer een hectare heide in vlammen opgegaan.

Best: Man gepakt bij frauderen

De politie van Best heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 63-jarige Bestenaar. De man had een jachtakte aangevraagd. Daarbij had hij valse papieren overlegd omtrent de jachtgronden die hij mocht bejagen. De politie doorzag de fraude. De man krijgt een proces-verbaal en zijn jachtakte zal worden geweigerd.

Mariahout: Snelheidscontrole

De politie heeft woensdag tussen 9.30 en 12.30 uur op de Rooijseweg een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 41 bestuurders bekeurd. De snelste reed 137 km/u. Ter plaatse is 80 km/u. toegestaan.

Bakel: Snelheidscontrole

De politie heeft woensdag tussen 14.00 en 15.30 uur op de Oldert een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 27 bestuurders bekeurd. De snelste reed 102 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Son: 31 bonnen bij verkeerscontrole

De politie heeft woensdag tussen 7.30 en 9.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Zandstraat en Sparrenlaan in Son. Er waren klachten van de buurt en ouders van schoolgaande kinderen over het negeren van de geslotenverklaring. De klacht bleek terecht want 31 bestuurders lapte het verbod aan hun laars.

Liessel: Meisje gewond bij verkeersongeval

Een meisje van 16 uit Evertsoord is woensdag rond 16.20 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Loon en Regenweg. Een auto, bestuurd door een 64-jarige Liesselnaar sloeg op de Loon links af en de bestuurder gaf geen vrije doorgang aan het meisje dat met haar bromfiets op het linker fietspad reed. Zij wilde rechtdoor. Ze is met een gebroken arm naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Veldhoven: Verkeerscontrole

De politie heeft woensdagmiddag op verschillende plaatsen in de stad verkeerscontroles gehouden. Er werd onder meer gecontroleerd op het Sondervick, de Locht, Julianastraat en de Noord Brabantlaan. Er zijn veertig bonnen uitgeschreven. Het merendeel (31) kreeg een bon omdat de autogordel niet werd gedragen. Verder bekeurde de politie vanwege het niet handsfree bellen in de auto en voor opgevoerde bromfietsen.