NAVIGON

NAVIGON stelt nieuwe MobileNavigator(4 voor op CeBIT

NAVIGON stelt nieuwe MobileNavigator(4 voor op CeBIT: première van de producthighlights tijdens de beursopening

Hamburg (ots) - Een handige, compacte assistent zoals de Personal Digital Assistant (PDA) is, gezien zijn afmetingen, al even gemakkelijk mee te nemen als te bedienen. Omdat de invoer bij een PocketPC via het als touchscreen werkende scherm gebeurt, wil men als gebruiker het liefst gewoon zijn vingers kunnen gebruiken. Maar precies bij de mobiele navigatie bleken de bedieningselementen vaak te klein om een nauwkeurige invoer 'met de hand' toe te laten. Het is slechts een van de vele innovaties die het Hamburgse bedrijf NAVIGON met de MobileNavigator(4 precies op tijd voor de CeBIT heeft gerealiseerd.

De MobileNavigator-4 blinkt uit, omdat hij alle van NAVIGON bekende productkwaliteiten in zich verenigt: het nieuwe programma is als Bluetooth-versie en/of met automatische filevermijder verkrijgbaar en biedt NAVTECH kaartgegevens voor meer dan 21 Europese landen. Een compleet herwerkte en met talrijke nieuwe features uitgeruste gebruikersinterface is de kern van de MobileNavigator-4 en maakt de bediening eenvoudiger, intuïtiever en sneller. In plaats van de PDA-pen kunnen nu daadwerkelijk de vingers voor de gegevensinvoer worden gebruikt, want het nieuwe toetsenbord is een kopie van dat van een mobiele telefoon. Dankzij de uniforme en goed leesbare vormgeving van alle selectieschermen en -knoppen kan de gebruiker zich nu gemakkelijker oriënteren en voelt hij zich zekerder, want voortaan wordt hij nog slechts met een klein aantal menupunten per scherm geconfronteerd.

Een veelsoortige reeks nieuwe opties en mogelijkheden maken de MobileNavigator(4 compleet. Zo kan bijvoorbeeld de kaart indien gewenst in 3D worden weergegeven en kunnen de menukleuren en achtergrond individueel worden gewijzigd. Er bestaan ook meerdere instellingsmogelijkheden voor de nog altijd unieke TMC-feature om files te vermijden, die nu optioneel bij elke routewijziging navraag kan doen, alvorens een alternatieve route om de gemelde verkeersbelemmering uit te stippelen. De meest opvallende producthighlight zal echter pas worden voorgesteld tijdens de opening van CeBIT op 18 maart.

De MobileNavigator(4 wordt voor de eerste keer als modulair verpakkingssysteem aangeboden en gaat van alleen de software voor 229 euro tot het totaalpakket voor 579 euro, dat uit software, NAVTECH kaartgegevens voor meer dan 21 Europese landen, een gecombineerde Bluetooth- en TMC-ontvanger, adapter en een autohouder voor de PocketPC bestaat. Het product is verkrijgbaar via de vakhandel of het telefoonnummer +49(0)1805-6284466.

NAVIGON is op de CeBIT aanwezig in hal 12, stand B35, en in de partnerstanden van Microsoft in hal 4 en Navigation Technologies in hal 27, stand C48.

Over NAVIGON

De navigatiespecialist is al meer dan tien jaar actief op de markt

- als toeleverancier voor autobedrijven, maar ook als producent van mobiele en autonavigatieoplossingen voor eindverbruikers. De softwarearchitectuur van NAVIGON blinkt uit door haar modulariteit en portabiliteit op diverse hardware- en verschillende besturingssystemen. Dankzij deze eigenschappen kunnen de klanten van NAVIGON met hun mobiele telefoon, Personal Digital Assistant, notebook of boordcomputer de juiste weg vinden.

In 1991 werd de CIS GmbH - de voorloper van NAVIGON - opgericht. Tegenwoordig werkt NAVIGON als een zelfstand bedrijf met hoofdkantoor in Hamburg en in Würzburg.

Persfoto's onder: www.navigon.com / Media Information Gebruikersnaam: navigon, wachtwoord: @media

Perscontact:
Petra Klähn
NAVIGON GmbH
Manager Communications
Isekai 19
D-20249 Hamburg
Tel.: +49-40-380 383-21
Fax: +49-40-380 383-79
E-mail: petra.klaehn@navigon.de
Internet: www.navigon.de

Voor eindverbruikers:
NAVIGON Service-Center
Postfach 6209
D-97012 Würzburg
Tel.: +49-1805-NAVIGON
+49-1805-6284466
Fax: +49-1805-628 4444 24
E-mail: support@navigon.de
Internet: www.navigon.de


01 mrt 04 09:13