Ingezonden persbericht


Persbericht

Wegens succes herhaald: VAI-seminar Het verlagen van kosten van werkplekbeheer: uw applicaties vormen de sleutel!

Hoe managers procesverbeteringen en kostenbesparingen kunnen realiseren

Veenendaal, 12 februari 2004 VAI, leverancier van oplossingen voor migratie naar Windows-platformen en inrichting van centraal IT-beheer, organiseert ook dit jaar de informatiebijeenkomst Het verlagen van kosten van werkplekbeheer: uw applicaties vormen de sleutel! De bijeenkomst vindt plaats op 18 maart aanstaande op het hoofdkantoor van VAI te Veenendaal. Tijdens dit seminar wordt inzichtelijk gemaakt waardoor het beheer van applicaties en werkplekken vaak zo complex is. Tevens zal antwoord worden gegeven op de vraag hoe men blijvende controle over de applicatieomgeving en ICT-infrastructuur kan creëren. Tijdens de lessons learned -sessie vertelt Michael de Rijk, Afdelingshoofd Infrastructuur van KAS BANK N.V. hoe zij samen met VAI in korte tijd 150 applicaties gepackaged hebben en centraal beheer hebben ingevoerd.

Ben van der Vegt, delivery manager VAI: In 2002 hebben we deze informatiebijeenkomst voor het eerst georganiseerd en de belangstelling was groot. Op basis van onze expertise zijn we in staat het proces van intake en inventarisatie tot en met de oplevering van de package te optimaliseren en zelfs grotendeels te automatiseren. Een korte doorlooptijd is het resultaat. De deelnemers van het seminar krijgen in een kort tijdsbestek een duidelijk beeld van het applicatiepackaging- en softwaredistributieproces in de praktijk. We tonen aan dat invoering van softwarecontrole en softwaredistributie in combinatie met centraal beheer, resulteert in controle over de IT- en applicatieomgeving, waardoor er bespaard kan worden op de beheerkosten terwijl het serviceniveau voor gebruikers wordt verhoogd.

Programma

Albert Hooyer, Productmanager VAI, luidt het programma in. Hij zal tijdens zijn presentatie ingaan op de vragen en afwegingen die betrekking hebben op het packagingproces. Uitgangspunt hierbij is dat veel organisaties onvoldoende controle hebben over hun applicatieomgeving. Hierna zal Tom de Ridder, senior package-engineer VAI, ingaan op het packagingproces en hoe men de applicatieomgeving als oplossing kan aanwenden. Als laatste spreker zal Michael de Rijk van KAS BANK N.V. de deelnemers informeren over zijn ervaringen rondom het uitbesteden van het packagingproces. Een niet te missen onderdeel van het programma is de rondleiding in de Package Fabriek, waar deelnemers live kunnen zien hoe VAI het technische applicatiebeheer uitvoert voor diverse grote organisaties.

Het programma start om 12:30 uur met ontvangst en lunch. Rond 16:30 uur is het officiële programma afgelopen en vindt er een informele borrel plaats. Deelname aan dit seminar is geheel kosteloos en interessant voor IT-, financieel- en procesverantwoordelijken. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website www.vai.nl/events.