Gemeente Woerden

Uitnodiging 18 maart: Archeologie Actueel Live

Praat mee over Romeins Woerden!
In 2002 en 2003 is er in Woerden veel gebeurd op het gebied van de archeologie. De opgravingen aan het Kerkplein en de Nieuwe Markt brachten veel interessante feiten naar boven: sporen van het Romeinse Castellum, vele aardewerkvondsten en niet te vergeten de Woerden 7: het Romeinse vrachtschip onder de Nieuwe Markt. Burgemeester en Wethouders nodigen u hierbij van harte uit voor een speciale publieksavond over de archeologie van Woerden. Onder leiding van wethouder Wim Groeneweg komen verschillende sprekers aan het woord. In de pauze zijn er films van de Woerden 7 en dias van eerdere opgravingen (onder andere uit de jaren 80).

Romeins verleden zichtbaar maken
Het tweede deel van de avond staat in het teken van de toekomst van Romeins Woerden. Op welke manier kan Woerden haar Romeinse verleden levend houden? Voorbeelden zijn er haast niet, want ook landelijk staat het zichtbaar maken van de limes nog in de kinderschoenen. Vele ideeën en initiatieven zijn al aangedragen door diverse organisaties. Op 18 maart komen ze aan de orde. U kunt hierover meepraten!

Datum: donderdag 18 maart
Plaats: Stadhuis Woerden
Tijd: 19.30 uur
Meer info: Team Communicatie, telefoon 428 828

Aanmelding gewenst!
Heeft u interesse voor deze speciale avond? Meldt u zich dan aan vóór
1 maart a.s. Uw aanmelding kan per e-mail naar geerts.a@woerden.nl, of u kunt de bon op de informatiepagina van de Gemeente Woerden (Woerdense Courant) uitknippen en opsturen.