Ingezonden persbericht


Hitachi Data Systems presenteert storage-toepassingen tijdens CeBIT 2004

Live demonstraties met geïntegreerde technologie van partners

Amsterdam, 18 februari 2004 - Hitachi Data Systems, dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), demonstreert negen geavanceerde storage-oplossingen tijdens CeBIT 2004 in Hannover. CeBIT vindt plaats van 18 tot en met 24 maart 2004.

De oplossingen die Hitachi Data Systems demonstreert in live Windows- en Linux-omgevingen, zijn gebaseerd op drie initiatieven die inspelen op belangrijke business- onderwerpen voor IT- en algemeen management:
* beheer van heterogene storage-omgevingen;

* regelgeving voor dataopslag en het beheer van bedrijfs-e-mail;
* business continuity.
Bij de demonstraties wordt de technologie ingezet van strategische partners als AppIQ, CNT, CommVault, IXOS en McData, en van lokale partners als MaxData, Assistra en Morse.

"Europese bedrijven investeren in winstgevende groei. Daarom willen ze storage-oplossingen die toekomstige groei ondersteunen en tegelijkertijd de operationele kosten verlagen. Maar ook kwesties als transparante corporate governance moeten opgelost worden. Tijdens CeBIT 2004 toont Hitachi Data Systems dat het beschikt over de juiste combinatie van software, services, hardware en partners om de eisen van Europese bedrijven in te vullen", zegt John Taffinder, Executive Vice-President Europe, Middle East and Africa (EMEA) van Hitachi Data Systems.

Storage Area Management
De HiCommand® Storage Area Management Suite (SAM) van Hitachi Data Systems biedt consistente Quality of Service, voorraad- en factureringsmogelijkheden voor Storage Area Networks (SAN) van diverse leveranciers. Deze opties spelen in op de uitdagingen van bedrijven bij het beheer van verschillende deeloplossingen van uiteenlopende leveranciers. Het onderhoud en beheer van het complete SAN vanuit een centrale, eenduidige applicatie biedt aanzienlijke operationele besparingen, op het gebied van zowel kapitaal als arbeid. Deze oplossing integreert HiCommand-software met softwaremodules van AppIQ.

Data Lifecycle Management
Hitachi Data Systems demonstreert ook zijn nieuwe Message Archiving for Email-oplossing. Door de toenemende hoeveelheid bedrijfs-e-mail en de invoering van regelgeving, zoals Basel II en de Sarbanes-Oxley Act, zijn veilig en onveranderbaar opslag, beheer en behoud van e-maildata een belangrijk managementonderwerp. De oplossing bundelt de kracht van de dataopslag van Hitachi Data Systems met de geavanceerde e-mailbeheersoftware van IXOS Software. Met de geïntegreerde 'data lifecycle management'-aanpak garandeert Hitachi Data Systems dat data op de juiste wijze wordt opgeslagen en beheerd.

Voor organisaties die hun data van Windows NT 4.0 en Exchange 5.5 naar het Windows 2003- en Exchange 2003-platform moeten overbrengen, wordt de Mail Migration-oplossing gedemonstreerd. Deze compacte SAN-oplossing is samen met McData ontwikkeld en biedt grote en middelgrote organisaties naadloze datamigratie. Daarnaast vergemakkelijkt de oplossing het databeheer voor bedrijven die te maken hebben met snelgroeiende hoeveelheden e-mail en steeds hogere prestatie-eisen.

Business Continuity
Bezoekers krijgen een demonstratie van business continuity-oplossingen via Microsoft-applicaties. Downtime van systemen blijft een grote zorg voor IT-managers, de kosten van storingen worden voor sommige bedrijven geschat op $250.000 per minuut. De geïntegreerde oplossing is opgebouwd uit Microsoft Cluster Manager, Windows Server 2003 Majority Node Set en de Hitachi TrueCopy-software, en koppelt op deze manier twee remote en afzonderlijke SAN's. Op basis van het Hitachi storage-clusterconcept biedt de oplossing voortdurende systeembeschikbaarheid en toegang tot bedrijfskritische informatie.

Tevens demonstreert Hitachi Data Systems een Real Application Cluster-oplossing (RAC) voor Oracle 9i-databases. Deze oplossing biedt hogere beschikbaarheid, schaalbaarheid en kosteneffectiviteit dan traditionele clusterconcepten. Een cluster van drie of meer databaseservers wordt geïntegreerd tot een SAN op basis van Hitachi Lightning 9900(tm) V Series storage-systeem. Deze oplossing wordt in samenwerking met Morse gepresenteerd.

Andere demonstraties zijn:

* serverloze back-up- en e-mailhersteloplossing, samen met CommVault;
* iSCSI en storage over IP, samen met McData en CNT;
* NAS Cluster Services met Hitachi Data Systems filerheads, in samenwerking met Assistra.

###

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet zijn wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) heeft zijn hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 340.000 medewerkers. In het boekjaar 2002 (dat eindigde op 31 maart 2003) werd een geconsolideerde omzet behaald van 68,3 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 311
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl