Gemeente Eindhoven

Persbericht: 19 februari 2004, no. 46

Ruim 2.700 Eindhovenaren stemden mee

Eindhovens Trots op 18 maart in Evoluon gepresenteerd

Ruim 2.700 Eindhoven hebben hun voorkeur laten weten voor hún Eindhovens Trots: er is een duidelijke favoriet uitgekomen met bijna 900 voorkeurstemmen. De favoriet behaalde zelfs meer stemmen dan de nummers twee en drie samen!

Op donderdag 18 maart maakt burgemeester drs. Alexander Sakkers bekend wie /wat Eindhovens Trots is. De winnaar ontvangt een prachtige trofee. In de loop van 2004 plaatst de gemeente een kunstwerk in de stad dat speciaal is ontworpen voor deze stadspromotiecampagne.

In december 2003 startte de gemeente de "Eindhovens Trots"-stadspromotie-campagne. De initiatiefnemers voor deze campagne weekblad Groot Eindhoven, de gemeente en de VVV vinden dat de Eindhovenaar er best vooruit mag komen waarop hij of zij trots is.

Om te achterhalen waarop de inwoners van Eindhoven trots zijn, vroegen de initiatiefnemers het publiek zijn voorkeur bekend te maken. Vooraf werden zeven categorieën vastgesteld: 1. Natuur, 2. Groepen, 3. Bedrijven, 4. Organisaties, 5. Gebouwen, 6. Evenementen, 7. Instellingen.

Genomineerden
De stemmen zijn beoordeeld en verdeeld over deze zeven categorieën. De jury, onder voorzitterschap van burgemeester Alexander Sakkers, benoemde vervolgens de genomineerden. Zij gingen door naar de slotronde: 1. Genneper Parken (natuur), 2. PSV Voetbal (groepen), 3. Philips (bedrijven), 4. Lichtjesroute (organisaties), 5. De Witte Dame (gebouwen), 6. Marathon (evenementen), 7. Design Academy (instellingen).

In de jury hebben naast de burgemeester zitting: dhr. J. Smeekes (directeur NV Rede), dhr. E. van Gerwen (directeur Polyground, bureau voor binnenstad-management), dhr. H. Hendriks (hoofdredacteur Groot Eindhoven, mevr. D. Prinsen (directeur VVV) en dhr. H. van Roosmalen (a.i. hoofd Communicatie en Stadspromotie, gemeente Eindhoven).

Prijsuitreiking op 18 maart ** a.s.
Op donderdag 18 maart a.s. presenteert de gemeente Eindhovens Trots. Deze presentatie vindt plaats in het Evoluon; de toegang is uitsluitend voor genodigden. Dit markante gebouw waarop veel Eindhovenaren ook aangaven trots te zijn opent zijn deuren vanaf 19.30 uur voor een spannende finale. Om 20.00 uur heet Eindhovenaar Marc van Abbe de gasten, en in het bijzonder de genomineerden welkom.

In een programma, dat gevuld is met Eindhovense coryfeeën van verschillende pluimage, worden onder meer de babys verwacht die op 7 december 2003 werden geboren. De geboortedag van prinses Amalia was voor de gemeente Eindhoven aanleiding de ouders van kinderen die ook op deze dag zijn geboren te feliciteren. Zij ontvingen een fototoestel om daarmee hun jongste telg te vereeuwigen. De ouders ontvangen van een van deze fotos een ingelijste afdruk.

Ook enkele artiesten uit de Echt Eindhoven-revue treden op. De winnaar van de Publieksverkiezing van Eindhovens Trots krijgt deze avond een prachtig prijzen pakket uitgereikt met onder meer een buitenlandse stedentrip, aangeboden door Groot Eindhoven en de VVV.

De finale is de trofee-uitreiking. Een toepasselijk kunstwerk van Eindhovenaar Peter Nagelkerke (voormalig senior vice-president Philips Design) is uitgevoerd in een levensgroot object en een award. De onthulling daarvan vindt op deze feestelijke avond plaats.

Noot: ** Onlangs is bekendgemaakt dat op 11 maart Eindhovens Trots wordt gepresenteerd. Dit is gewijzigd in 18 maart! Ook in Eindhoven Dichterbij zal deze 11de maart nog staan afgedrukt; dit is dus helaas niet correct.

Op 3 maart kan de voor Eindhovens Trots genomineerde PSV Voetbal, zich plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. Dan is de eerstvolgende speeldatum 11 maart.

© 2004 Gemeente Eindhoven