Anti Racisme Informatie Centrum

email

Congres 18 maart 2004

Zicht op een veranderende arbeidsmarkt

Onvermoed talent voor de mediasector

Geschikte en gekwalificeerde medewerkers vinden en behouden. In de huidige periode van laagconjunctuur wellicht een peulenschil, maar op termijn zal het vraagstuk van in- en doorstroom van talentvol personeel de nodige aandacht vergen. Niet alleen door de grote uitstroom van vergrijsd personeel, ook door snelle ontwikkelingen op het gebied van ICT wordt het moeilijk de persoon met de juiste competenties op de juiste functie te krijgen. Vakbonden, brancheverenigingen en individuele werkgevers zullen hun personeelsplan moeten bijstellen en moeten investeren in bestaande en nieuwe medewerkers. Hoe u dit kunt doen en met welke hulpmiddelen is de focus van deze middag met als centraal thema: Zicht op een veranderende arbeidsmarkt.

New Access Economy

De middag wordt georganiseerd door New Access Economy. Onder deze noemer werken de volgende organisaties samen:

* het instituut voor Media en Informatie Management aan de Hogeschool van Amsterdam

* de Nederlandse Boekverkopersbond

* het Nederlands Uitgeversverbond

* de Vereniging van Openbare Bibliotheken en
* de Werkgeversvereniging Openbare Bibliotheken

Er is aandacht voor themas als het imago van de mediasector, kwalitatieve en kwantitatieve arbeidsmarktontwikkelingen, en innovatieve producten op het terrein van ICT, zoals digitale loopbaancentra en e-learning. Daarbij worden projecten uit zowel de uitgeef-, boekhandels- als de bibliothekenbranche inzichtelijk gemaakt en naast elkaar gezet. Gastsprekers zijn onder meer Loek Hermans, oud-minister van Onderwijs en voorzitter van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) en MKB Nederland en Tineke van den Klinkenberg, voormalig directeur van FORUM Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling in Nederland.

Kader

Dit initiatief vanuit de mediasector is ontstaan in het kader van Equal. Dit Europese programma gesubsidieerd door het Europees Sociaal Fonds heeft als doel het bevorderen van kansen van achterstandsgroeperingen op de arbeidsmarkt, zowel wat betreft potentiële als zittende werknemers. Onder achtergestelde groepen rekenen we vrouwen, ouderen, allochtonen en vroegtijdig schoolverlaters.

Op www.naeprojects.nl kunt u meer lezen over de verschillende projecten en over het congresprogramma. U kunt zich online inschrijven voor een e-nieuwsbrief om van NAE op de hoogte te blijven.

Voor meer informatie kunt u emailen naar info@naeprojects.nl of bellen met Nico van der Kley: 020-5951776