Gemeente Aalsmeer


18 maart Thema-avond veiligheid gemeente Aalsmeer

Formatiesterkte regiopolitie Amsterdam- Amstelland wijkteam Aalsmeer

Snoeiwerkzaamheden Kudelstaartseweg

Betere informatievoorziening rond Vernieuwing Aalsmeer Dorp

Verhuizing historisch archief naar Haarlem


Nieuwsarchief 2003

18 maart Thema-avond veiligheid gemeente Aalsmeer

Donderdag 18 maart 2004 om 19:30
organiseert de gemeente Aalsmeer een themabijeenkomst over de prioriteiten van het 'Integraal Veiligheidsbeleid Aalsmeer 2004-2006'. De avond vindt plaats in het gemeentehuis en bestaat uit een informatief gedeelte met presentaties en een panelgedeelte. In dit panelgedeelte kunnen vragen worden gesteld over de veiligheidsprioriteiten aan burgemeester Hoffscholte, wethouder Heemskerk, brandweercommandant Bonhof en wijkteamchef van de politie Van de Werf.

Het college van Burgemeester & Wethouders stelde in januari de conceptnotitie 'Integraal Veiligheidsbeleid Aalsmeer 2004-2006' vast. Deze notitie bevat prioriteiten in beleid en uitvoering van integrale veiligheid voor de komende jaren. Het doel van de notitie is het handhaven van het veiligheidsniveau in Aalsmeer en daar waar nodig het verbeteren en optimaliseren van dat niveau. Dit is te bereiken door effectieve samenwerking van alle verantwoordelijke lokale partijen. De kadernota is op te vragen bij de gemeente Aalsmeer.

Formatiesterkte regiopolitie Amsterdam- Amstelland wijkteam Aalsmeer

In de gemeenteraad van 19 februari jl kwam naar aanleiding van een brief van wijkraad "de dorper" het onderwerp `formatiegrootte regiopolitie wijkteam Aalsmeer' aan de orde. In de gemeenteraad werd deze als ingekomen brief behandeld. De burgemeester gaf daarbij aan dat de officiële formatiesterkte van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland wijkteam Aalsmeer 40 personen bedraagt. Elk wijkteam, dus ook het wijkteam Aalsmeer, moet 15% van zijn formatiesterkte inleveren voor bovenregionale ondersteuning. Dit houdt voor het wijkteam Aalsmeer in dat de feitelijke sterkte 34 is. Op dit moment zijn er 32 politiemensen werkzaam in het wijkteam. Het tekort aan politiemensen in Aalsmeer zal gedeeltelijk gecompenseerd worden door politiemensen in opleiding die bijgestaan worden door ervaren politiemensen. In mei zullen er een aantal van deze mensen in opleiding arriveren op het wijkteam.

Snoeiwerkzaamheden Kudelstaartseweg

De afdeling Onderhoud en Inspectie van de gemeente Aalsmeer gaat van


1 tot en met 5 maart snoeiwerkzaamheden verrichten aan de bomen langs de Kudelstaartseweg ter hoogte van de fortbocht. De werkzaamheden zullen plaats vinden tussen 9.00 uur s' morgens en 4 uur s' middags. Het doorgaand verkeer op de Kudelstaartseweg kan hierdoor wat overlast ondervinden. Geadviseerd wordt om tijdens de werkzaamheden een andere route te kiezen. Bijvoorbeeld over de Madam Curiestraat, Mijnsherenweg en Legmeerdijk.

Één van de bomen aan de Kudelstaartse weg is in januari omgevallen. Onderhoud & Inspectie heeft toen samen met boom-inspectiebedrijf BSI een veiligheidsschouw gehouden. Daaruit is gebleken dat de bomen door hun hoge leeftijd vrij veel last hebben van de wind. Ze staan immers in een open ruimte waar de wind vrij spel heeft. Er is overwogen de bomen weg te halen en nieuwe bomen te planten. Maar omdat de bomen zich op een dijklichaam bevinden, mogen er geen nieuwe voor in de plaats komen.

Omdat het wel erg zonde voor het dorpsaanzicht is wanneer de bomen verdwijnen, is besloten de bomen te snoeien. De kronen van de bomen worden ongeveer 4 meter in de breedte en 2 meter in de hoogte terug gesnoeid. Hierdoor kunnen de bomen beter weerstand bieden tegen de wind en andere extreme weersomstandigheden.

Betere informatievoorziening rond Vernieuwing Aalsmeer Dorp

Op 17 februari heeft het college van B&W het communicatieplan voor het project Vernieuwing Aalsmeer Dorp vastgesteld. Het communicatieplan `Communicatie als fundament, Strategisch communicatieplan vernieuwing Aalsmeer Dorp' is een belangrijk werkdocument voor project Dorp, omdat het zorgt voor structuur en continuïteit in de communicatie over het project.

Vernieuwing Aalsmeer Dorp is een ingrijpend project dat uit meerdere deelprojecten bestaat. De informatievoorziening over de ontwikkelingen binnen de deelprojecten is tot nu toe niet even adequaat verlopen. Met het vastgestelde communicatieplan komt hierin verandering. Het plan biedt richtlijnen voor zowel communicatie binnen de organisatie als informatieverschaffing naar doelgroepen buiten de organisatie, zoals bewoners, winkeliers, belanghebbenden en externe partners. Het communicatieplan schrijft een aantal middelen voor, waardoor de informatieverschaffing naar onder andere bewoners, winkeliers en media tijdig en meer pro-actief zal verlopen. Ook is er een belangrijke rol weggelegd voor burgerparticipatie, waarvoor in een eerder stadium de Klankbordgroep Dorp is opgericht. Deze klankbordgroep blijft ook in de toekomst betrokken bij de ontwikkelingen binnen Dorp.

Een belangrijk nieuw informatiemiddel is de nieuwsbrief, waarmee bewoners uit Aalsmeer Dorp een aantal keer per jaar op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen binnen de verschillende deelprojecten. De eerste nieuwsbrief wordt naar verwachting in april huis aan huis verspreid binnen Dorp. Daarnaast wordt er op de nieuwe website van Aalsmeer (volgens planning live in mei) veel aandacht besteed aan alle projecten die spelen binnen de gemeente. De webpagina's over project Dorp bieden de bezoeker een actueel overzicht van de ontwikkelingen binnen alle deelprojecten, de mogelijkheid om documenten en verslagen te downloaden, en een compleet overzicht van wat er allemaal in het Dorp gebeurt.

Verhuizing historisch archief naar Haarlem

Op 11 februari is het historische archief van de gemeente Aalsmeer naar de Archiefdienst voor Kennemerland in Haarlem verhuisd. Vanaf dinsdag 24 februari is het archief te bezoeken aan de Jansstraat 40. Medio maart zal de officiële ondertekening van de overeenkomst met de Archiefdienst Voor Kennemerland plaatsvinden.

De openingstijden van de Studiezaal zijn: dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en donderdag van 9.00 tot 21.00 uur. De Kennemer Atlas bevat alle beeld- en geluidsverzamelingen zoals historische kaarten, tekeningen, schilderijen, foto's, films en videobanden. Deze kan op afspraak bezocht worden op dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.