Gemeente Hoogeveen


---

9 maart 2003

Afzender: gemeenteraad

Gemeenteraad Hoogeveen organiseert laatste raadhuisdebat

Onder leiding van Violet Falkenburg vindt op donderdag 18 maart het derde Raadhuisdebat plaats rondom het thema 'Leefbaarheid in Hoogeveen: top of flop?' Het debat heeft de vorm van het tv-programma Rondom Tien.

Enkele praktische situaties staan centraal tijdens het Raadhuisdebat. Allereerst de JOP (Jongerenontmoetingsplaats) in Trasselt. De gasten zijn Rob Lovink (een buurtbewoner), Bert van der Veen (directeur basisschool De Regenboog) en Gerard Greving, de wijkchef van Hoogeveen-oost.

Winkelpand Schutstraat

Het tweede onderwerp is welstand. Aan de hand van een winkelpand aan de Schutstraat vertelt eigenaar Bertus ten Caat over de aanblik van de gevel. Fons Steenhuis van Stichting Het Drents Plateau (waarin o.a. de welstandscommissie) geeft een toelichting op het waarom van regels.

Bomenkap

Ook bomenkap staat op de agenda. Ankie van Goor wil een boom in haar tuin kappen, maar heeft geen vergunning gekregen van de gemeente. Zij gaat onder andere in debat met een vertegenwoordiger van het IVN en professioneel boomverzorger Gerard Brand.

Brand

Verder is er aandacht voor een recente brand in een boerderij in Elim. Voorzitter Roel Hallink van Plaatselijk Belang zal zijn mening geven. Marcel Bos, ambtenaar openbare orde en veiligheid van de gemeente Meppel, zal toelichten wat de brandweer doet en wat burgers zelf kunnen doen om brand te voorkomen.

Commentaar

Na elk onderwerp zullen twee deskundigen reageren op de discussie, met in hun achterhoofd 'de zin en onzin van regelgeving'. De twee zijn André van Montfort, universitair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam en Maarten Allers, onderzoeker aan de Universiteit van Groningen.

Raad gebruikt discussie

Raadsleden en andere belangstellenden krijgen de gelegenheid vragen te stellen. De raad wil zich goed voorbereiden op de behandeling van de Voorjaarsnota in juni. Hierin komen alle hoofdonderwerpen van het gemeentelijk beleid voor de komende jaren onder de aandacht. Het college van B&W bereidt de Voorjaarsnota voor. De nota staat dit jaar in het kader van grote noodzakelijke bezuinigingen. In de voorbereiding op de bespreking wil de raad zich laten informeren door en discussiëren met instanties en inwoners.

Aanvang van het derde -en dit jaar tevens laatste- Raadhuisdebat is 19.30 uur in het raadhuis.

Violet Falkenburg

Violet Falkenburg kreeg grote landelijke bekendheid als presentator van 'Rondom Tien'. Dit NCRV-programma heeft ze tien jaar gepresenteerd. Bij de radioluisteraars was zij al eerder bekend, ondermeer dankzij de programma's 'Ratel' en 'Met Het Oog Op Morgen'. Ze presenteerde twee series tv-programma's over ethische dilemma's: 'Op Leven En Dood' en 'Arm En Rijk'. En in de programmaserie 'Bij Violet' voelde ze bekende tv-persoonlijkheden aan de tand over de passies in hun leven.

© Copyright Gemeente Hoogeveen