Ingezonden persbericht


Persbericht

Vluchten een hele kunst

18 en 19 maart in Lisserbroek

lisserbroek een jaar later.

Alsof er niets gebeurd is, ligt het stukje land op de hoek van de Ijweg en de Lisserweg er vredig en grazig groen bij. Toch was het niet zo lang geleden dat duizenden vluchtelingen hier in een tentenkamp tijdelijk onderdak vonden. Omdat dat toch een hele gebeurtenis was, gaan de basisscholen in Lisserbroek een kunstwerk en een gedicht maken over vluchtelingen.
Op 18 en 19 maart zal er, onder leiding van twee beeldend kunstenaars, keihard gewerkt gaan worden aan het kunstwerk. Vervolgens zal op 16 april om
14.00 uur in het Dorpshuis te Lisserbroek de feestelijke onthulling plaatsvinden.

Maar voordat het zover is, moet er echter nog heel wat gebeuren: Op het grasveld bij de twee basisscholen wordt een echte UNHCR_tent opgezet. Deze tent staat op 18 en 19 maart symboolvoor de vluchtelingenproblematiek. Binnen op het tentdoek wordt levensgroot een film vertoond over het dagelijks leven in een vluchtelingenkamp.

Een medewerker van het UNHCR - de vluchtelingen organisatie van de Verenigde Naties, zal vertellen over vluchtelingen en hoe die ver weg opgevangen kunnen worden, maar soms ook dichtbij, zoals vorig jaar, in Lisserbroek.

Met al deze informatie maar vooral ook met alle eigen ideeen , ervaringen en creativiteit wordt vervolgens aan het kunstwerk begonnen. Ook wordt het project gefilmd ten behoeve van een cd-rom die gebruikt kan worden op andere scholen.

Initiatief: Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer, Dorpsbelangen Lisserbroek. Concept en productie: Join media
Informatie:
Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer 023 5641313 Tineke Kroes Join Media: Ingrid Bosma 06 54 36 41 69