Gemeente Eindhoven

Persbericht: 15 maart 2004, no. 75

12 partijen maken werken aan duurzaamheid concreet

Symposium Duurzame Driehoek

Op donderdag 18 maart a.s. vindt, vanaf 18.00 uur, het symposium Duurzame Driehoek plaats in Eindhoven. Tijdens het symposium gaan de samenwerkende partijen van de Duurzame Driehoek samen een aantal concrete ideeën van de grond tillen en een goede plek in de regio geven. De Duurzame Driehoek wil namelijk niet praten, maar doen. Deze bijeenkomst is georganiseerd door IVN Consulentschap Brabant en gemeente Eindhoven.

Op het programma staan 27 ideeën voor projecten, die de komende jaren uitgevoerd kunnen worden. De ideeën zijn geselecteerd op basis van de wensen van de deelnemende gemeenten en de provincie. De ideeën worden in marktateliers besproken met de vraag welke kansen het idee heeft in de regio en wie dit idee daadwerkelijk zou kunnen ondersteunen met raad en daad.

Partners
De volgende partijen hebben zich in de Duurzame Driehoek verenigd: gemeenten Bernheze, Boxtel, Eindhoven (voorzitter), Sint Oedenrode, Sint Michielsgestel, Oirschot, Oisterwijk, Schijndel, s-Hertogenbosch, Tilburg, Vught en de Provincie Noord-Brabant. In het najaar van 2003 werd er een boom geplant op het Banisveld in Boxtel. Die boom staat op het geografisch middelpunt van de Duurzame Driehoek en is het symbool voor de samenwerking.

Doel
Het doel van de Duurzame Driehoek is het bevorderen van een daadwerkelijke duurzame ontwikkeling van de regio en het vergroten van de betrokkenheid hierbij van bestuurders en ambtenaren, burgers, organisaties en bedrijven uit de regio. Voor de projecten die voortkomen uit deze samenwerking zullen concrete en meetbare doelstellingen opgesteld worden.

© 2004 Gemeente Eindhoven