Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 15-03-2004

Televisie
TROS MIDDAG MAGAZINE
Uitzending donderdag 18 maart
Nederland 2 ­ 17.00 uur

MET DIEREN MEER MENS AWARD UITGEREIKT

Op donderdag 18 maart staat TROS MIDDAG MAGAZINE geheel in het teken van de Met dieren meer mens Award.

Er zijn twee categorieën die in aanmerking komen voor deze Award. De eerste is bestemd voor particulieren die een bijzonder huisdier hebben, de tweede voor projecten of instellingen die verantwoord huisdierenbezit mogelijk maken of vergemakkelijken voor iedereen die dat wil. Voormalig olympisch kampioen paardendressuur, Anky van Grunsven, gaf oktober vorig jaar de aftrap voor de start van de verkiezing. Van de ruim vijfhonderd aanmeldingen zijn negen huisdieren genomineerd die in aanmerking komen voor deze bijzondere prijs, waaronder:
* Hond Bella, ondanks artrose geniet deze zware Sint Bernard van alle aandacht die zij krijgt;
* Hond Wanda, deze Duitse herder wierp zich op als pleegmoeder van een lammetje dat inmiddels een gezonde 'puber' is geworden;
* Kat Tijger, deze bijna 20-jarige Abessijn is de steun en toeverlaat van ieder familielid. Voor alle problemen heeft deze bejaarde viervoeter een luisterend oor, of zonodig een troostend pootje;
* Konijn Snuffel, dit bijzondere konijntje maakte tijdens een inbraak zoveel lawaai dat de inbreker op de vlucht sloeg.

In TROS MIDDAG MAGAZINE beslist een vakjury onder voorzitterschap van Martin Gaus wie van deze negen finalisten de uiteindelijke winnaar wordt en naar huis gaat met de 'Met dieren meer mens Award 2003'.

De stichting Met dieren meer mens schenkt op verschillende manieren aandacht aan de relatie tussen mens en huisdier met als doel een zo groot mogelijke bekendheid te geven aan de positieve effecten van het hebben van huisdieren op het leven en welzijn van mensen.