Amsterdam RAI

Huishoudbeurs 2004
15 mrt 2004

RATJE KREUKEL POSTUUM VERKOZEN TOT HUISDIER VAN HET JAAR. Finale verkiezing op Huishoudbeurs 2004.

Het ratje Kreukel is vandaag postuum uitgeroepen tot Huisdier van het Jaar 2003. Het beestje overleed tijdens de finale van deze verkiezing op de Huishoudbeurs in Amsterdam RAI. De verkiezing Huisdier van het Jaar is een initiatief van de stichting Met dieren meer mens. De finale wordt donderdag 18 maart aanstaande uitgezonden bij TROS Middag Magazine van 17.00 tot 18.00 uur op Nederland 2.

Negen dieren waren genomineerd voor de titel. Na het overlijden van het ratje is echter unaniem besloten door de vakjury en genomineerden om Kreukel postuum te eren met de felbegeerde award.

Ook dit jaar hadden weer vele dierenliefhebbers hun huisdier opgegeven voor de verkiezing. Uit de honderden aanmeldingen zijn in de eerste ronde 18 huisdieren genomineerd in drie verschillende categorieën: honden, katten en overige huisdieren. De tweede ronde vond plaats door middel van een stemming op Internet. In deze ronde zijn de negen genomineerden door kijkers gekozen die door mochten naar de finale. De vakjury die dit jaar bestond uit Martin Gaus, Marianne Thieme (voorzitter Partij voor de Dieren) en Imca Marina koos uiteindelijk dus unaniem voor Kreukel.

De stichting Met dieren meer mens is in 1998 opgericht met als doel structureel voorlichting te geven over de positieve effecten die huisdieren hebben op het leven en welzijn van mensen.

De Huishoudbeurs 2004 wordt nog tot en met zondag 21 maart gehouden.

Amsterdam, 15 maart 2004


---

-----------------------------------------------
Noot voor de redactie /