Gemeente Dalfsen

16/03/2004

Prijsuitreiking 'Make the Difference...!'

Dalfsen - Donderdag 18 maart wordt het jongerenparticipatie project 'Make the Difference...!' afgesloten met een grootse manifestatie. De afgelopen maanden zijn de jongeren massaal aan de slag gegaan om hun ideeën op papier te zetten. Tijdens de avond presenteren de jongeren hun plannen aan een jury. De winnende groep krijgt 10.000,- om het plan, samen met de gemeente, uit te voeren. De avond in De Wiekelaar wordt gepresenteerd door Herman Odink en muzikaal omlijst door de band 'Edge of Nothing'.

De jongeren zijn eind 2003 door de gemeente Dalfsen uitgenodigd om ideeën te bedenken om iets in hun leefomgeving te veranderen. De afgelopen maanden hebben ze hier massaal gehoor aan gegeven; maar liefst 21 groepen (200 jongeren) hebben uiteindelijk een plan ingediend. De ideeën varieerden van de aanleg van een trimbaan, een familieglijbaan in het zwembad tot een praathol en uitbreiding van de dansvloer in de soos.

18 maart doen al de groepen hun uiterste best om hun idee op een leuke manier te presenteren. Een 8-koppige jury beoordeelt de ideeën en maakt aan het eind van de avond de winnaars bekend. Voor de gelukkigen heeft de gemeente Dalfsen 10.000,- beschikbaar. Samen met de winnende groep gaat de gemeente aan de slag om het winnende plan te realiseren.

Daarnaast mag elke groep een stem uitbrengen op het idee dat zij het beste vindt (uiteraard niet hun eigen). De groep die de deelnemersprijs wint, wordt geholpen om eveneens hun idee te realiseren.

De presentatie van de avond is in handen van Herman Odink (bekend van Vechtdal FM). De muziek wordt verzorgd door de band 'Edge of Nothing'. De avond begint om 19.00 uur in De Wiekelaar, Spiegelstraat 6 te Oudleusen. De toegang is gratis.

De organisatie en begeleiding van het project is in handen van Jeugdwerkbureau STAP uit Ommen.