Gemeente Dordrecht


---

Drie wateractiviteiten in Dordrecht

Vincent Brinkhof
De gemeente Dordrecht, het Zuiveringsschap Hollandse Eilanden en het Waterschap De Groote Waard voeren sinds vorig jaar samen het Stedelijk Waterplan Dordrecht uit. Van 18 maart tot en met 1 april laten de drie waterpartners aan bewoners, professionals en andere betrokkenen weer duidelijk zien dat zij samen werken aan het water in Dordrecht.
1. Vrijdag 19 maart van 12.30 tot 13.30 uur Watersponsorloop door leerlingen van drie Dordtse basisscholen, in het kader van Aqua for all. Met het geld dat de kinderen bijeen lopen worden waterprojecten in Derde Wereldlanden uitgevoerd. De kinderen hebben in februari meegedaan aan een waterverfwedstrijd. De winnende ontwerpen worden die dag gepresenteerd en aangeboden in een set freecards. Deze set wordt vervolgens verspreid onder alle Dordtse basisschoolleerlingen. Ook wordt de nieuwe poster voor de campagne Dordrecht werkt aan water onthuld. Locatie: Weizigt Natuur- en Milieucentrum, Van Baerleplantsoen 30a.


2. Maandag 22 maart van 14.30 tot 15.30 uur Op maandag 22 maart 2004 is het Wereldwaterdag. Op deze dag worden wereldwijd acties georganiseerd voor een beter watergebruik en waterbeheer. Deze dag wordt aangegrepen voor een officiële bijeenkomst in het kader van de afronding van de baggerwerkzaamheden in de wijk Stadspolders.

Locatie: het Suze Groeneweg-erf , nabij station Dordrecht-Stadspolders.


3. Woensdag 24 maart van 11.00 tot 12.00 uur De afgelopen weken is hard gewerkt aan het aanleggen van een damwand in het Dubbelsteynpark, om de waterkwaliteit in het park te verbeteren. Op 24 maart worden deze werkzaamheden afgerond.

Locatie: Gravensingel in het Dubbelsteynpark.